Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι – Κριτική Ταινίας

Hands down η καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Μια απεγνωσμένη μητέρα (Frances McDormand) που δεν χαμπαριάζει τίποτα, αγοράζει τρεις τεράστιες πινακίδες στην έξοδο της πόλης του Έμπινγκ. Σε αυτές τις πινακίδες θα αναρτήσει τρεις φράσεις με στόχο να προκαλέσει την τοπική αστυνομία να λύσει το μυστήριο του φόνου της κόρης της.

Το θέμα του “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” ακούγεται πολύ βαρύ… και όντως είναι. Η ταινία όμως δεν μιζεριάζει και δεν υπερδραματοποιεί καταστάσεις. Σε αντίθεση, τις κοιτάει στα μάτια, με ειλικρίνεια και κάνει και το χιούμορ της όπου το σηκώνει η κατάσταση – και καμιά φορά χωρίς να το σηκώνει η κατάσταση.

Το καστ είναι καταπληκτικό και οι ερμηνείες ξεχωρίζουν. Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύπλευροι και έχουν καλά και κακά χαρακτηριστικά. Οι Frances McDormand, Woody Harrelson και Sam Rockwell αξιοποιούν στο έπακρο το καταπληκτικό σενάριο που τους δόθηκε. Οι χαρακτήρες με κέρδισαν τόσο πολύ που δεν ήθελα η ταινία να τελειώσει για να μην τελειώσει και η δική τους ιστορία. Είχα επενδύσει σε αυτούς έτσι όπως επενδύουμε σε σειρές και δεν ήθελα να τους αποχωριστώ.

Το “Three Billboards” ισορροπεί το χιούμορ και τον τρόμο με εντυπωσιακό τρόπο. Μην το χάσετε!

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

3_billboards_Must_Watch

ΤΡΕΙΛΕΡ: