Η νταντά / The Babysitter (2017) – Κριτική Ταινίας

Ο Cole (Judah Lewis) είναι ένας φοβισμένος και αρκετά αγχώδης μικρός έφηβος. Γι’ αυτό οι γονείς του εξακολουθούν να έχουν νταντά για να τον προσέχει αλλά κυρίως για να του κάνει παρέα καθώς δεν έχει σχεδόν κανένα φίλο. Ένα βράδυ, όπου οι γονείς του θα λείπουν για διακοπές, ο Cole θα καταλάβει ότι η νταντά και φίλη του, Bee (Samara Weaving), δεν είναι αυτό που νόμιζε αλλά είναι αρχηγός μία σατανιστικής αίρεσης και θέλει να τον χρησιμοποιήσει ως μέρος μίας θυσίας.

Εντάξει, αν δεν το καταλάβατε ήδη από την υπόθεση η ταινία δεν είναι και για πολλά πολλά. Συγκαταλέγεται στο είδος του horror comedy όποτε να είστε προετοιμασμένοι αν επιχειρήσετε να τη δείτε.

thebabysitter

Η αλήθεια είναι πως για το είδος της τα καταφέρνει μια χαρά. Έχει την υπερβολή αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που να την κάνει unwatchable. Το horror της ταινίας είναι μέτριο και θα παραδεχτώ ότι τρόμαξα μια φορά (ναι, έπεσα θύμα jumpscare). Σαν ταινία χτίζει κάποια αγωνία και αυτό την κάνει ευχάριστη στο να την δεις με μεγάλη παρέα.

Κωμωδία δεν υπάρχει με τον τρόπο που περιμένουμε από το αμερικανικό σινεμά και αυτό το βρίσκω θετικό. Δεν προσπαθεί να σε κάνει να πέσεις από τον καναπέ από το γέλιο αλλά είναι διασκεδαστική και αυτό αρκεί. Στα θετικά μπαίνει και το cast το οποίο αν και αρκετά αναγνωρίσιμο παραμένει φρέσκο.

Το ‘The Babysitter’ δεν είναι ούτε πολύ τρομακτικό, ούτε πολύ αστείο. Είναι μέτριο σε όλα και αυτό ίσως να το κάνει μία “safe” επιλογή.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Den_Xaneis_Kai_Kati.jpg

ΤΡΕΙΛΕΡ: