Το νέο βιβλίο του Stephen King υπόσχεται εφιάλτες μόνο από το εξώφυλλό του

Ένας “βασιλιάς” δεν ξεκουράζεται ποτέ

Ο Stephen King είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς της εποχής μας που δεν χρειάζεται συστάσεις. Πραγματικά δεν ξέρω κανέναν που να μην τον γνωρίζει. Από τους πιο διαβασμένους μέχρι τους πιο “ξεκάρφωτους”. Εξ αιτίας λοιπόν της γιγαντιαίας αναγνωρισιμότητάς του, κάθε νέα κυκλοφορία ενός βιβλίο του αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός και μια επιπλέον προσθήκη στην ήδη τεράστια συλλογή από βιβλία του.

Το νέο βιβλίο του με τίτλο ‘The Outsider’ μας πηγαίνει στα γνώριμα μονοπάτια του αστυνομικού, όπου μας είχε ήδη ταξιδέψει με το γοητευτικότατο ‘Mr. Mercedes’. Το suspence, όπως υπόσχεται και η περιγραφή, θα είναι στο κέντρο της δομής όπως και η μεγάλη ένταση, ενώ η παρουσίαση κλείνει με το να υπόσχεται μια μεγάλη και σοκαριστική ανατροπή που μόνο ο King ξέρει να μας προσφέρει.

Η υπόθεση του βιβλίου έχει ως εξής:
Το βίαια δολοφονημένο και σοδομισμένο σώμα ενός εντεκάχρονου αγοριού, ανακαλύπτεται στο τοπικό πάρκο της πόλης Φλυντ. Αυτόπτες μάρτυρες και δακτυλικά αποτυπώματα καταδικνείουν αδιαμφισβήτητα έναν από τους πιο δημοφιλής κατοίκους της πόλης, τον Τέρυ Μέτλαντ· προπονητής της τοπικής ομάδας παιδικού Baseball, καθηγητής αγγλικών, σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών. Ο ντετέκτιβ Ραλφ Άντερσον, που ο Μέτλαντ είχε παλαιότερα προπονήσει τον γιο του, διατάζει μια γρήγορη και δημόσια σύλληψη. Ο Μέτλαντ έχει άλλοθι, αλλά ο Άντερσον και το τοπικό ειρηνοδικείο προσθέτουν και δείγματα DNA μαζί με τα αποτυπώματα και τους μάρτυρες. Η υπόθεση δείχνει ακλόνητη.
[σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του]

outsider        
Το βιβλίο θα βγει στα ράφια στις 2 Μαΐου. Αν και για τα ελληνικά βιβλιοπωλεία δεν ξέρουμε ακόμα. Το μόνο όμως που ξέρουμε είναι ότι σίγουρα θα εκπλαγούμε, θα σοκαριστούμε και θα παρασυρθούμε με τρόπο που μόνο ο King γνωρίζει και ξέρει να κάνει ως μετρ του είδους.

 

 

 

Tagged with: