Ο Slender Man πλησιάζει…

Το πρώτο trailer είναι αληθινά σκιαχτικό 

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου εννέα χρόνια. Τότε που το ίντερνετ δημιούργησε ένα εξαιρετικά ανατριχιαστικό urban legend· ένα creepypasta όπως συνηθίζουν να τα λένε. Ο Slender Man δημιουργήθηκε ως ένα meme από τον Eric Knudsen (aka “Victor Surge”). Μια αποκρουστική οντότητα επηρεασμένη από έργα των H. P. Lovecraft και William S. Burroughs, όπου ζει στα δάση, είναι πολύ ψηλός με χέρια μακριά σαν κλαδιά και περίεργα “πλοκάμια” να εξέχουν από την πλάτη του. Η προέλευσή του είναι άγνωστη, όπως και ο σκοπός του. Το μόνο που “υποτίθεται” πως κάνει, είναι να στοιχειώνει τις σκέψεις και τα όνειρα μικρών παιδιών, οδηγώντας τα πολλές φόρες στο να σκοτώσουν άλλα παιδιά ή ακόμα και τον εαυτό τους.

Μπορεί να σας φαίνεται ως ένα απλό μοχθηρό και διεστραμμένο κατασκεύασμα – ένα αποκύημα φαντασίας – όμως, δυστυχώς, είναι κάτι περισσότερο πλέον.

The_slender_man_by_lolhoracio12d49yepy
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η πρώτη που απεικονίζει τον Slender Man και φτιάχτηκε από τον Eric Knudsen στο photoshop για τους λόγους ενός απλού διαγωνισμού

Στις 31 Μαΐου του 2014 στο Ουισκόνσιν των Η.Π.Α., ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, η Payton Leutner, πήγε στο δάσος μαζί με τις δυο συνομήλικες φίλες της, Morgan Geyser και Anissa Weier. Εκεί τα δύο κορίτσια κάρφωσαν 19 φορές την Leutner. Η τελευταία πάλεψε να φύγει και κρατώντας τις πληγές τις έτρεξε μέχρι τον κοντινότερο δρόμο. Εκεί σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και η μικρή κατάφερε να σωθεί. Όταν αργότερα τα δυο κορίτσια συνελήφθησαν, είπαν στην αστυνομία πως όλα έπρεπε να γίνουν, διότι ο “ψηλός άντρας” τις κοιτούσε κι ήθελαν να τον εντυπωσιάσουν…

Κοντά στα πέντε χρόνια αργότερα, η Sony αγόρασε τα δικαιώματα για την μεταφορά αυτού του… παράξενου ιντερνετικού δημιουργήματος, στη μεγάλη οθόνη, εμπνεόμενη από το συμβάν που μόλις διαβάσατε. Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να δείτε αυτό το (πέρα από την πλάκα) ανατριχιαστικό trailer.

Όπως παρατηρήσατε, το trailer δείχνει λίγα μεν αλλά αρκετά γα να δημιουργήσουν εικόνες που δύσκολα ξεχνάς.

Άραγε τι είδους δύναμη έχουμε χαρίσει στο ίντερνετ;

 

Tagged with: