Ultimate Beastmaster: 5 λόγοι για να το δεις!

Αν έχεις χρόνο να σκοτώσεις, ορίστε το μέσο…

Κοντεύει ένας χρόνος που έχει κυκλοφορήσει,κάτω όμως από τις πιο αθόρυβες αλλά και λιγότερο διαφημιζόμενες καμπάνιες στην ιστορία του Netflix. Ο λόγος γίνεται για το ‘Ultimate Beastmaster’, μια εντυπωσιακή αθλητική εκπομπή, με ένα μοναδικό ταλέντο να καταπίνει το χρόνο σου χωρίς καν να το αντιληφθείς.

Οι περισσότεροι μπορεί να μην γνωρίζεται καν την ύπαρξή της, αλλά σας διαβεβαιώ πως, άπαξ και την ξεκινήσετε, θα νιώσετε τελείως ανίκανοι να την σταματήσετε. Δεν είναι ότι θα σας προσφέρει μυστήριο ή γοητεία ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο· θα καταφέρει όμως να σας κρατήσει, λόγο της ταχύτητας αλλά και του περιεχομένου του.

8a0fe-1j-tile14

 

Λίγα λόγια για το concept:
Σε κάθε επεισόδιο, 2 διαγωνιζόμενοι από 6 χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεξικό, Ιαπωνία, Ν. Κορέα και Γερμανία), μάχονται για να ξεπεράσουν τις  δυσκολίες και τα εμπόδια μιας τεράστιας πίστας με το όνομα “Το Κτήνος”, ούτως ώστε να στεφθούν ως Κυρίαρχοι και να κερδίσουν 10.000$ αλλά και μια θέση στον μεγάλο τελικό. Σε αυτόν πάνε οι νικητές από τα εννιά επεισόδια και ξανά αγωνίζονται στο τελευταίο επεισόδιο, προκειμένου να κερδίσουν 25.000$ και φυσικά τον τίτλο του απόλυτου Beastmaster.

 1. Βαδίζει στα χνάρια του American Ninja Warrior

  Ok έχει κάποιες διαφορές, αλλά στον πυρήνα του είναι ένα γρήγορο show με εμπόδια, καλύτερους χρόνους και επιδώσεις. Αν σου άρεσε να βλέπεις άντρες και γυναίκες να κρέμονται από σκοινιά, να πηδάνε 2 μέτρα απόσταση και να σκαρφαλώνουν 10 μέτρα ύψος, τότε θα σου αρέσει κι αυτό.

 2. Έχει παραγωγό τον Sylvester Stalone και παρουσιαστή τον Terry Crews

  Μπορεί να μην αποτελούν και τον καλύτερο λόγο για να ξεκινήσεις να το βλέπεις, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα συν (ένα τόσο δα, έστω). Ο Stallone δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο βροντερά ονόματα στον χώρο των ταινιών δράσης (Rambo, Rocky, The Expendables κ.α.). Η συμμετοχή του λοιπόν στο UBM μπορεί σίγουρα να δώσει ένα δείγμα της τεστοστερόνης που εμπεριέχει τον εν λόγο show. Όσο για τον Terry “Teddy Bear” Crews, τα λόγια είναι περιττά…

  crews

 3. Θα αρχίσεις να γυμνάζεσαι (ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο)

  Στον διαγωνισμό δεν συμμετέχει όποιος κι όποιος. Αν ο συμμετέχον δεν έχει τουλάχιστον μια κάποια γράμμωση, τότε δεν κάνει για το show. Θα δείτε όλους τους τύπους των αθλητών: από δεκαθλητή και κολυμβητή, μέχρι parkourer και αναρριχητή πάγων. Κάθε διαγωνιζόμενος, είτε άντρας είτε γυναίκα, έχει τρομερή κορμοστασιά και ζηλευτή φυσική κατάσταση, που παίζει να σηκωθείς εκείνη την ώρα από την καρέκλα και να κοιτάζεσαι με δάκρυα στα μάτια μπροστά από τον καθρέφτη.

 4. Ξέρει τι είναι (δεν έχει αυταπάτες κι ούτε σκοπεύει να δώσει σ’εσένα)

  Μην περιμένετε να δείτε κάποιο show με βάθος και νόημα. Η καλαισθησία είναι δυνατή και η παραγωγή πίσω από αυτό σίγουρα ικανοποιητικότατη. Αλλά κάποια λάθη παραμένουν και είναι πεντακάθαρα. Παρ’ ολ’ αυτά, δεν θα δεις UBM για την αξία της τηλεόρασης, ούτε για το βάθος στην ανθρώπινη ψυχολογία. Ξέρει ότι είναι ένα show για να γεμίζει τις ώρες των θεατών και ως αυτό θέλει να το αντιμετω-πίσεις.

 5. Είναι διασκεδαστικό ανάθεμά το

  Όπως έγραψα και (πολλές φορές) πριν, το show στοχεύει στο να σε διασκεδάσει και να γεμίσει τον χρόνο σου. Μην το δεις σαν κάτι πιο σοβαρό, γιατί το ποιο πιθανό είναι να κρεμάσεις μούτρα με την πάρτι του. Αν χαλαρώσεις και το δεις γι’ αυτό που προσφέρει, τότε σίγουρα θα περάσεις πολύ ωραία και δεν θα αντιλαμβάνεσαι καν το πότε πέρασαν 55 λεπτά (μέση διάρκεια επεισοδίου).

ultimate_beastmaster_still

 

Τέλος, το Netflix ανήγγειλε πρόσφατα, πως το show θα αποκτήσει και δεύτερη σεζόν. Αν λοιπόν σε έχει κερδίσει μέχρι τότε, θα μπορείς να απολαύσεις – όχι έναν – αλλά δυο κύκλους της “βρωμιάς” του Netflix.

Tagged with: