Η ζωή του J. R. R. Tolkien γίνεται ταινία από την Fox Searchlight

Η ταινία για την ζωή του θρυλικού συγγραφέα των Hobbits και Lord of the Rings, είναι έτοιμη να ξεκινήσει γυρίσματα.

Ο John Ronald Reuel Tolkien δεν ήταν άνθρωπος με ταραχώδη ζωή. Ήταν ένας ευυπόληπτος καθηγητής που έζησε στην Αγγλία, σπούδασε φιλολογία, πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επέστρεψε και δημιούργησε ένα από τα πιο ευπώλητα βιβλία στον κόσμο. Ενέπνευσε εκατοντάδες συγγραφείς του φανταστικού (ανάμεσά τους τούς B. Sanderson, T. Pratchett, R. Jordan, M. Moorcock και G. R. R. Martin) και έθεσε τα θεμέλια στο genre, καθώς θεωρείτε ένας από τους πατέρες του.

J  R  R Tolkien

Η ταινία λοιπόν για την ζωή του ήταν στα σκαριά από το 2013. Σκηνοθέτης της θα είναι ο Φιλανδός Dome Karukoski, ενώ το σενάριο έχουν υπογράψει οι David Gleeson και Stephen Beresford. Τον Tolkien θα ενσαρκώσει ο Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road) ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε πως την γυναίκα του Edith Bratt θα υποδυθεί η Lily Collins (Okja, The Last Tycoon). Η κυκλοφορία της είναι ακόμα σε TBA στάδιο και ο τίτλος φέρεται να είναι Tolkien (ευφάνταστος).

Στην ταινία θα δούμε την εφηβική του – και όχι μόνο –  ηλικία (1912), τα χρόνια του πολέμου (1916-1920) και την έμπνευση, αλλά και διαδικασία συγγραφείς του έπους της Μέσης-Γης (1937-1949).

hobbitAD

Tagged with: