Όμηροι Διακοπών / Snatched (2017) – Κριτική Ταινίας

Η δεύτερη κινηματογραφική προσπάθεια της Amy Schumer δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην επιτυχία της πρώτης.

Όταν το αγόρι της την παρατά, παραμονή του εξωτικού ταξιδιού τους, η παρορμητική Έμιλι Μίντλετον πείθει την υπέρ-προστατευτική μητέρα της, Λίντα, να ταξιδέψει μαζί της στο παραδεισένιο θέρετρο.


Το ‘Snatched’ είχε όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει. Το ταίριασμα της Amy Schumer, μίας πολύ τολμηρής κωμικού, με την Goldie Hawn, queen-of-comedy, που κάνει comeback μετά από απουσία 17 χρόνων ήταν πολλά υποσχόμενο.

Αλλά όπως γίνεται με τις περισσότερες κωμωδίες της εποχής μας, η ταινία σβήνει όταν τελειώνει και η αρχική ιδέα, στα πρώτα 20 λεπτά δηλαδή, και μετά σαχλαμαρίζει, το παρατραβάει για να κρατήσει το ενδιαφέρον ή απλά γίνεται εντελώς αδιάφορη. Το ‘Snathced’ δυστυχώς κάνει και τα 3.

v1.aDsxMzc1MDM7ajsxNzQxNjsxMjAwOzIwMDA7MTA3Ng

Αντικειμενικά τώρα, δεν είναι τόσο κακή ταινία όσο πολύ διαλαλούν. Η ταινία είχε εισπράξει hate πριν καν κυκλοφορήσει επειδή και μόνο είναι δημιούργημα της Amy Schumer. Τώρα, γιατί πολλοί λατρεύουν να μισούν την Schumer είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Δεν λέω πως η ταινία είναι κάποιο αριστούργημα ή κάποιο επίτευγμα. Από θέμα αισθητικής είναι η κλασική αμερικάνικη κωμωδία του 21ου αιώνα που έχεις δει ξανά και ξανά με πρωταγωνιστές είτε τον Will Farrel, είτε τον Seth Rogen, είτε τον Zach Galifianakis κ.ο.κ.

Το ‘Snatched’ πολλές φορές φλερτάρει και με μαύρη κωμωδία κάτι που δεν του ταιριάζει. Από ένα σημείο και μετά η ταινία βιάζεται να προχωρήσει την δράση και ξεχνάει το γεγονός ότι είναι κωμωδία.

SNATCHED

Η μεγαλύτερη όμως και πιο ασυγχώρητη αστοχία της ταινίας ήταν το γεγονός ότι διαθέτει έναν κωμικό θρύλο, την Goldie Hawn, στο καστ της αλλά δεν του έδωσε ούτε στο ελάχιστο τις ευκαιρίες για να παίξει. Είναι σαν να πηγαίνει η Καλίσι να πολεμήσει τους Λάνιστερ και να λέει δεν θα πάρω δράκο, θα πάω με τα πόδια. Αφού τον έχεις τον δράκο, τον χρησιμοποιείς. (#LameGoTReference)

Η ταινία όμως επέλεξε να πάει με τα πόδια και θυσίασε την Hawn – αλλά και την Joan Cusack, η οποία έχει προσβλητικά μικρό ρόλο – δίνοντας της έναν αρκετά ανιαρό χαρακτήρα χωρίς κανένα gag γραμμένο πάνω της, αν και κατάφερε να αποδείξει στις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε ότι ακόμα κατέχει το άψογο κωμικό της timing.

Τέλος, το ‘Snatched’ είναι όπως και τα σεξουαλικά αστεία που λέει η Schumer… χιλιοειπωμένο.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Snatched_Den_Xaneis_Kai_Kati