Marvel’s The Defenders – Κριτική Σειράς

Η συνάντηση των τεσσάρων ηρώων που σύστησε το Netflix σε συνεργασία με τη Marvel είναι γεγονός μέσω των ‘Defenders’.

Η σειρά διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα της πρώτης και δεύτερης σεζόν του Daredevil, της Jessica Jones, του Luce Cage και πιο πρόσφατα του Iron Fist. Κατά κάποιο τρόπο πρόκειται για το “Αvengers” του Netflix αλλά πάντα με το δικό του πιο προσγειωμένο στιλ που αφορά street level ήρωες.

Το Netflix συνάντησε κυρίως επιτυχίες με αυτές τις σειρές με εξαίρεση το ‘Iron Fist‘, το οποίο είχε τη λιγότερη απήχηση. Πέραν τούτου οι υπόλοιπες σειρές ήταν κατά βάση πολύ πετυχημένες ειδικά όσον αφορά τους φαν.

Η πλοκή λοιπόν ξεκινάει βρίσκοντας του ήρωες μας όπου τους αφήσαμε στις προηγούμενες σεζόν. Ο Matt (Charlie Cox) προσπαθεί να μην είναι πια ο Daredevil πιστεύοντας πως η μάσκα προκαλεί περισσότερο κακό παρά κάλο στη πόλη. Η Jessica (Krysten Ritterερευνά μία περίπλοκή υπόθεση εξαφάνισης, η οποία την οδηγεί σε ένα κύκλο γεγονότων που εν τέλει τη φέρνει κοντά στα συμβάντα της σειράς. O Luke (Mike Colter) πλέον έχει αποφυλακιστεί και βρίσκεται πάλι με την Claire (Rosario Dawson) έχοντας το Harlem υπό τη προστασία του. Και τέλος ο Danny (Finn Jones) βρίσκεται σε συνεχές κυνήγι της αρχαίας μυστικής οργάνωσης “Hand” η οποία είναι και η κύρια αντίπαλος της σειράς στο πρόσωπο της Sigourney Weaver.

Marie's The Defenders Netflix
Luke Cage, Jessica Jones, Daredevil

Ξεκινώντας τη σειρά καταλαβαίνεις αμέσως τον τόνο που θέλει να καθιερώσει. Παίρνει χρόνο για να συγκεντρώσει τους ήρωες μαζί αντί να τους βάλει σε κάποια τυχαία σκηνή μάχης από το πρώτο επεισόδιο. Στήνει πρώτα κάποια γεγονότα απαραίτητα για τη συνοχή της σειράς κάνοντας τη και πιο ενδιαφέρουσα ως προς τη πλοκή αλλά και ως προς την συνάντηση των ηρώων. Από τη στιγμή που οι χαρακτήρες βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στην οθόνη είναι σε ένα στάδιο αποδοχής και ως προς ο ένας στον άλλο άλλα και προς την ιδέα της βοήθειας. Όλοι τους έχουν περάσει πολλές δυσκολίες, έχουν εγωισμό και έχουν μάθει να δρουν ως μονάδα. Αυτό είναι κάτι που η σειρά το καταφέρνει πολύ καλά. Δεν σου δίνει την αίσθηση, ειδικά στην αρχή, πως επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια χαρίσματα θα είναι και εύκολο να ενωθούν για ένα κοινό σκοπό, ούτε επικρατεί το θέμα του ήρωα και της ηρωικής πράξης. Όλο αυτό είναι κάτι που αρμόζει σε αυτούς τους χαρακτήρες μιας και η απότομη αποδοχή του ενός προς τον άλλον δεν θα ήταν πιστευτή.

Έχοντας λοιπόν τους χαρακτήρες μαζί, αποφασίζουν πως έχουν ένα κοινό σκοπό· να καταστρέψουν την οργάνωση Hand. Εκεί μπαίνει ο χαρακτήρας της Sigourney Weaver, Alexandra, η οποία έχει ένα πολύ ενδιαφέρον background, και ως η επικεφαλής της Hand κρατάει στα χέρια της το απόλυτο όπλο που θα απασχολεί τους ήρωες μας σε όλη τη διάρκεια της σειράς. Βρήκα τον χαρακτήρα της αρκετά ενδιαφέρον, με ωραία, περίπλοκα κίνητρα που εξυπηρετούν τη πλοκή. ‘Ομως μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι κατώτερη σαν παρουσία από τον Killgrave του Tennant και τον Kingpin του D’Onofrio.

Το main cast είναι εξαιρετικό όπως πάντα. Ο καθένας έχει καταφέρει να κάνει δικό του τον χαρακτήρα που υποδύεται και είναι κάτι που βοηθά το θεατή στο να δεθεί με τους χαρακτήρες. Επίσης, υπάρχει μία κατεύθυνση που δίνει η σειρά σε κάποιους χαρακτήρες για να τους χτίσει καλύτερη χημεία μεταξύ τους, όπως του Matt και της Jessica, οι οποίοι έχουν ορισμένες σκηνές μαζί που βγάζουν το περισσότερο χιούμορ. Αλλά και του Danny με τον Luke οπού οι φανς των κόμικ θα ευελπιστούν για περισσότερα από αυτό το team up.

v1.aTsyMzAzMjtqOzE3NDE1OzEyMDA7MzAwMDsyMDAx

Κάτι που επίσης πρέπει να αναφερθεί είναι το supporting cast το οποίο είναι εξαιρετικό. Δεν μοιάζει να είναι καθόλου forced μιας και υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους αλλά και εξυπηρετούν τη πλοκή σαν σύνολο.

Γενικά υπάρχουν πολύ δυνατές στιγμές στη σειρά και από άποψη δράσης, μιας και οι χωρογραφίες είναι εκπληκτικές, αλλά και ανάμεσα στους χαρακτήρες όπως για παράδειγμα η σχέση της Ηλέκτρας με τον Ματ η, οποία είναι από τις πιο περίπλοκες σχέσεις στη Marvel.

Χαρακτήρες όπως ο Iron Fist, που δεν μου είχε αρέσει ιδιαίτερα στη σόλο σειρά εδώ μπορώ να πω πως δεν με ενόχλησε μιας και είχε καλύτερο σενάριο να χτίσει τον χαρακτήρα του.

Συνοψίζοντας, το Defenders ήταν ότι περίμενα και ίσως είναι από τα καλύτερα και πιο καλοφτιαγμένα team ups. Υπήρχε λόγος να αναλύσουν το παρελθόν των χαρακτήρων αυτών και να δείξουν τους λόγους για τους οποίους δεν θα ήταν εύκολο να αποδεχτούν ο ένας τη βοήθεια του άλλου αλλά και τα καλά που θα προκύψουν από αυτή τους τη συνεργασία.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

defendersMust_Watch