Η βιογραφική σειρά του Netflix για την Sophia Amoruso είναι μία μεγάλη απογοήτευση. – Κριτική Σειράς

Η Αμερικανική κωμική σειρά του Netflix ‘Girlboss’ βασίζεται στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της Sophia Amoruso ‘#Girlboss‘ και διηγείται ‘loosely based’, όπως τονίζει και στην αρχή του κάθε επεισοδίου, την ιστορία της Sophia και το πως από το μηδέν ίδρυσε την δικιά της, πολύ επιτυχημένη, μάρκα ρούχων ‘Nasty Gal’.


Την σειρά την περίμενα πως και πως καθώς, ναι μεν είχα περιέργεια να δω την Britt Robertson να υποδύεται έναν εκκεντρικό χαρακτήρα, αλλά και γιατί όλο το premise του ‘Girlsboss’ ήταν ελκυστικό.

Η σύνοψη και το τρέιλερ της σειράς με έκανε να πιστέψω πως θα δω το “ταξίδι” μίας αυτοδημιούργητης business woman και πώς κατάφερε από ένα απλό shop στο ebay να δημιουργήσει την δικιά της εταιρία ρούχων.

girlboss-the-everygirl-5

Η σειρά δεν έχει και πολύ σχέση με τα παραπάνω. Επικεντρώνεται περισσότερο στο εσωτερικό struggle της Sophia που ψάχνει να βρει τι πρέπει να κάνει με την ζωή της. Όταν το διαπίστωσα αυτό δεν είχα και ιδιαίτερο πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι αυτό που ήθελα και περίμενα να δω αλλά του έδωσα μία ευκαιρία.

Έλα όμως που η Sophia δεν σου αφήνει περιθώρια να την συμπαθήσεις, να την υποστηρίξεις και κατά συνέπεια να νοιαστείς για αυτήν. Συμπεριφέρεται ανισόρροπα και χωρίς καμία λογική. Είναι ένας χαρακτήρας εντελώς χαμένος.

Δεν κάνει καμία εξιλεωτική πράξη (εκτός αν είναι ήδη πολύ αργά) και πέφτει συνέχεια, ξανά και ξανά, στις ίδιες “παγίδες”. Φέρεται σε όλους, εκτός από τους κοντινούς της φίλους, άσχημα και ανέντιμα. Ποτέ δεν αναλογίζεται τις πράξεις της και τι μπορεί να σημαίνουν για τους άλλους οι συνέπειες αυτών.

6999111810c06aea2c1261b66a0f7e44978a7d79

Είναι διαφορετικό να έχεις έναν τόσο αντιπαθητικό και άξεστο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, δεν λέω. Δυστυχώς όμως, το format της σειράς δεν σου επιτρέπει να ταυτιστείς με έναν πρωταγωνιστή τύπου antihero. Δεν λέω πως ο χαρακτήρας έπρεπε να αλλάξει εντελώς. Άλλωστε έχει και αρκετά προτερήματα. Είναι αποφασιστική, επίμονη, ειλικρινείς, αληθινή, δημιουργική, έξυπνη. Ίσως να φταίω και εγώ που δεν αντέχω με τίποτα την αγένεια.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η σειρά μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “Girl Power”. Από την μία η Amoruso είναι σχεδόν σιχαμένη, από την άλλη όμως, είναι σίγουρα μία δυνατή ανεξάρτητη γυναίκα που ότι κατάφερε το κατάφερε μόνη της.

Και επειδή η σειρά είναι κωμική πρέπει να τονίσω ότι οι κωμικές προσπάθειες της έχουν ποσοστό επιτυχίας 10%. Οι πιο πολλές είναι απλά υπερβολικές και σούπερ awkward.

Τέλος, το ‘Girlboss’ με άφησε από ένα σημείο και μετά εντελώς αδιάφορη και ελαφρώς εκνευρισμένη. Έχει κάποιες όμορφες στιγμές αλλά δεν μπόρεσε να μου κρατήσει καθόλου το ενδιαφέρον.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

girlboss_Markia_Kai_Agapimenoi


Advertisement