Guardians of the Galaxy Vol. 2 / Φύλακες του Γαλαξία 2 – Κριτική Ταινίας

Πείτε την αλήθεια… όταν κάποιοι σας είπαν πριν τρία χρόνια ότι είδαν μια ταινία με ένα δέντρο και ένα ρακούν που μιλάει και ότι τους άρεσε σας φάνηκε λίγο περίεργο. Κι όμως, η Marvel κατάφερε μέσω εκπληκτικά καλογραμμένων χαρακτήρων και άφθονο χιούμορ (όλα χάρη στον James Gunn) να δημιουργήσει τη πιο ασυνήθιστη και αλλόκοτη ομάδα υπερηρώων που πέρασε από το σινεμά (και όλα αυτά στο ίδιο σύμπαν που υπάρχουν οι έξτρα επικοί Avengers). Έτσι και εδώ οι χαρακτήρες που αγαπήσαμε από τη πρώτη ταινία επιστρέφουν σε μια εξίσου φανταστική περιπέτεια, που σε πολλά ήταν καλύτερη από την πρώτη με ελάχιστες εξαιρέσεις που τις ξεπερνούν κατά πολύ τα θετικά τις ταινίας.

Ο Star Lord (Chris Pratt) προσπαθεί να ηγηθεί τους πλέον γνωστούς Guardians, Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), τον Rocket (Bradley Cooper) και τον baby πλέον Groot (Vin Diesel), οι οποίοι εκτελούν αποστολές διάσωσης του γαλαξία επί πληρωμή. Όταν όμως εμφανίζεται ο Ego (Kurt Russell), ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι ο πατέρας του Star Lord, τα πράγματα περιπλέκονται…

tumblr_okxg1pqsus1qalsn9o1_500

Οφείλω να ομολογήσω πως δε περίμενα η δεύτερη ταινία να ξεπεράσει τη πρώτη, όσον αφορά την όλη αίσθηση του καινούριου που είχε. Μπορώ να πω όμως, πως σε πολλά ήταν ανώτερη της πρώτης και θα εξηγήσω γιατί.

Πρώτα από όλα, νιώθεις πως η ομάδα είναι πολύ πιο δεμένη από ότι στη πρώτη ταινία. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο πολύ έχουν δουλευτεί οι χαρακτήρες της. Το Guardians of the Galaxy Vol. 2 είναι μία ιστορία πιο μικρή σε κλίμακα από τη προηγούμενη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λείπουν οι επικές μάχες στο διάστημα. Αντιθέτως, η ταινία είναι γεμάτη με πανέμορφα διαστημικά τοπία, αψεγάδιαστα εφέ και μία τελική μάχη με έναν εχθρό που ξεπερνά κατά πολύ τους ήρωες μας. Όμως εκεί που εστιάζει και χτίζει η ταινία την ιστορία της είναι γύρω από τους χαρακτήρες της.

Στην ομάδα των Guardians υπήρξαν όμως και νέες προσθήκες, κάποιες αρκετά ασυνήθιστες. Η Mantis (Pom Klementief), η οποία είναι ακόλουθος του Ego, φέρνει στην ομάδα μία νέα μορφή ασυνήθιστου χαρακτήρα μέσω της αθωότητας που την περιβάλει. Ο Yondu (Michael Rooker), που κατά τη γνώμη μου έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα storylines στη ταινία και τις καλύτερες ατάκες, εντάσσεται στην ομάδα και είναι πολύ περισσότερο στη ταινία από ότι στην πρώτη. Επίσης, ο χαρακτήρας του εξελίσσεται περίφημα. Η πιο ασυνήθιστη ίσως εισαγωγή στην ομάδα είναι η Nebula (Karen Gillan) η οποία συνεχίζει τη βεντέτα της με τη Gamora όμως, μέσα στη ταινία εξερευνάται και η δική της οπτική κάτι που ήταν πολύ ενδιαφέρον. O Kurt Russel ως Ego ήταν μια πολύ καλή προσθήκη καθώς συνδέεται άμεσα με τον Star Lord κάτι που κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα για το τι πρόκειται να συμβεί.

c8qsj0oxyaabu9c

Όσο για το main cast, ο Chris Pratt συνεχίζει να χτίζει και να διεκδικεί το ρόλο του Star Lord πολύ επιτυχημένα. Η Zoe Saldana δείχνει νέες πλευρές του χαρακτήρα της Gamora μέσω της σχέσης της με τη Nebula. O Bautista ως Drax θεώρησα πως δεν έκανε πολλά στη ταινία και πως ήθελα να δω περισσότερα για τον χαρακτήρα του. O Cooper ως rocket είναι από τα αγαπημένα μου voice acting γιατί είναι τόσο ταιριαστός με το ρόλο και ο τρόπος που πετάει ένα αστείο ή ο τρόπος που θα δουλέψει τη φωνή του πάνω στο rocket είναι μοναδικός . Τελευταίος αλλά πιο χαριτωμένος από όλους, ο baby groot κλέβει τη παράσταση απ τη πρώτη στιγμή και σε όλη τη διάρκεια της ταινίας με πολλές στιγμές που ξεχωρίζει χωρίς να επισκιάζεται από κανέναν.

Γενικότερα, θεώρησα τη ταινία πιο απολαυστική από τη πρώτη. Πολλοί μπορεί αν διαφωνήσουν καθώς καλώς ή κακώς πρόκειται για μία περιπέτεια με πολλά στοιχεία κωμωδίας και το χιούμορ δεν είναι ίδιο για όλους. Κάποιες αστείες ατάκες στη πρώτη ταινία ήταν πιο δομημένες ενώ εδώ ήταν πιο πολύ ως γρήγορη ανταπόκριση σε κάτι άλλο. Η ταινία είχε πολλά συναισθήματα και ας πρόκειται για κάτι πιο ελαφρύ. Έχει στιγμές που γελάς, άλλες που μένεις σιωπηλός και άλλες που λυπάσαι γιατί οι χαρακτήρες δεν έχουν και τα πιο χαρούμενα backstories. Επίσης, οι εκπλήξεις για τους φαν του είδους είναι άφθονες και απολαυστικότατες! Όχι μόνο στήνει το σκηνικό για μελλοντικές ταινίες αλλά υπάρχουν χαρακτήρες έκπληξη που οι fans περίμεναν να δουν για χρόνια.

Υ.Γ Οι σκηνές των credits είναι 5…

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

guardians_Na_To_Deis_Sto_Cinema

guardians_AD