Όταν το Netflix έσωσε την τελευταία ταινία του Orson Welles

Τον Μάιο του 2015 σχεδόν 2,900 υποστηρικτές έσπευσαν στο Indiegogo να στηρίξουν μια καμπάνια με σκοπό να ολοκληρωθεί η τελευταία ταινία του Orson Welles ‘The Other Side of the Wind‘. Η καμπάνια ήταν αρκετά επιτυχημένη και μάζεψε κοντά στα 400.000 δολάρια αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει τον στόχο του 1 εκατομμυρίου που είχε ορίσει.

Πριν περίπου ένα χρόνο άρχισε μία φημολογία που ήθελε το Netflix να δείχνει ενδιαφέρον για την ταινία αλλά και να θέλει να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ γύρω από αυτή.

Το Netflix ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας και ότι θα συμβάλει οικονομικά στην ολοκλήρωση της. Τα φιλμ έχουν σταλθεί από το Παρίσι στο Λος Άντζελς για να σκαναριστούν και να επεξεργαστούν σύμφωνα με τις σημειώσεις που είχε αφήσει πίσω του ο Welles.

“Όπως πολλοί άλλοι μεγάλωσαν θαυμάζοντας την τέχνη και το όραμα του Orson Welles, αυτό (το project) είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα” δήλωσε ο Ted Sarandos, Chief Content Officer του Netflix. “Η επιθυμία του να φέρουμε στον κόσμο αυτή την μη ολοκληρωμένη δουλεία του Welles με την καλλιτεχνική του οπτική ανέπαφη, είναι κάτι που κάνει περήφανο τόσο εμένα όσο και το Netflix. Όλοι οι σινεφίλ του κόσμου θα μπορέσουν να απολαύσουν την μαγεία του Orson Welles ξανά, για την πρώτη φορά”.

Δεν έχει οριστεί ακόμα κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας οπότε μείνετε συντονισμένη για περισσότερα νέα σύντομα!