Ο Κούμπο και οι δύο χορδές / Kubo and the two strings – Κριτική Ταινίας

Το να φτιάξεις μία ταινία είναι ένας μικρός άθλος. Το να φτιάξεις μία ταινία κινουμένων σχεδίων είναι ένας πιο δύσκολος και περίπλοκος άθλος. Το να φτιάξεις μία ταινία κινουμένων σχεδίων stop-motion όμως, είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο και η εταιρία παραγωγής LAIKA είναι η μόνη που σχεδόν πάντα καταφέρνει, όχι μόνο να παράγει κάτι πανέμορφο αλλά και να ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψιλά. Το ‘Kubo and the two strings’ δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση.


 

Ο Kubo είναι ένας πιτσιρικάς που ζει μια πολύ απλή ζωή με την μητέρα του. Του αρέσει να πηγαίνει στο κοντινό χωρίο και να αφηγείται στους κατοίκους μυθικές ιστορίες. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν κατά λάθος θα καλέσει ένα πνεύμα από το παρελθόν και θα φέρει στην επιφάνεια μια παλιά βεντέτα. Με την βοήθεια ενός μαγικού μουσικού οργάνου, ο Κούμπο, πρέπει να παλέψει με Θεούς και τέρατα για να ανακαλύψει την καλά φυλαγμένη κληρονομία του, να ενώσει την χαμένη του οικογένεια και να ολοκλήρωση το ηρωικό του πεπρωμένο.

Ο Κούμπο και οι δύο χορδές” είναι μία πανέμορφη, αυθεντική και πρωτότυπη ιστορία που παρουσιάζεται σε μία ακόμα πιο όμορφη ταινία. Θυμίζει παλιό, καλό, διαχρονικό παραμύθι. Η ταινία καταπιάνεται μεταξύ άλλων και με αρκετά “ενήλικα” θέματα όπως την αξία των αναμνήσεων και των ανθρώπων που περνάνε μέσα από την ζωή μας.

Το “Κούμπο” είναι μία ταινία με μπόλικη φαντασία, όχι μόνο σεναριακά αλλά και σχεδιαστικά. Τεχνικά είνα άψογη! Θα την πρότεινα σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν και να χαθούν μέσα σε ένα όμορφο παραμύθι περιπέτειας.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

KuboNoikiase_To_Se_DVD
Advertisement