“Παράξενα Ανάλεκτα #1” / “Eleanor” #ComicReview

Φωτογραφία εξωφύλλου: (c) Paul Corsairs

Παράξενα Ανάλεκτα #1

malkcover

Το “Παράξενα Ανάλεκτα” του Malk πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό κόμικ με τέσσερις σύντομες ξεχωριστές ιστορίες, οι οποίες προκαλούν περιέργεια, τρόμο, αγωνία και σύγχυση ως το τι πρόκειται να συμβεί μέσα σε μόλις λίγα καρέ.

Διαβάζοντας τις τέσσερις ιστορίες ένιωσα όλα τα συναισθήματα που αναφέρω παραπάνω. Με μία ιδιαίτερη αισθητική στην αφήγηση αλλά και στο σχέδιο που προσαρμόζεται ανάλογα ένιωθα ότι η κάθε ιστορία με παρασέρνει στη δική της αλλόκοτη πραγματικότητα.

Το κόμικ σαν σύνολο σε προκαλεί από την αρχή μέχρι και λίγο πριν το τέλος του να βάλεις τη φαντασία σου να οργιάσει και να προβλέψεις την έκβαση του. Η κάθε ιστορία έχει τη δική της προσωπικότητα και το δικό της αφηγηματικό στυλ. Με άλλες φορές δραματικό άλλες αναπάντεχο και άλλες φορές ανατριχιαστικό τέλος. Με εξαίρεση της τελευταίας ιστορίας όπου ο Malk σε κοιτάει “κατάματα” και αφήνει σε σένα να αποφασίσεις την έκβαση, κάτι που βρήκα ιδιαίτερα πρωτότυπο και διασκεδαστικό.

Όσο για το σχέδιο, δε θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικό καθώς ο ρεαλισμός του σε συνδυασμό με το “παράξενο” που αντανακλά κάθε ιστορία αποτυπώνεται τέλεια κάνοντας το μάτι του αναγνώστη να χάνεται μέσα στα σκίτσα.


Eleanor

eleanorcover001

To Eleanor, σε σχέδιο και ιστορία Σταύρου Κιουτσιούκη, είναι μία ιστορία που χωρίζεται σε δύο μέρη εκ των οποίων το πρώτο είναι δέκα σελίδες και αφηγείται την αλλόκοτη αλλά παρ’ όλα αυτά ρομαντική ιστορία της γνωριμίας δύο ατόμων, της Έλενορ και του Ριγκμπυ, οι οποίοι συναντιούνται μέσα από αρκετά καθημερινές συνθήκες αλλά με πολύ αμήχανες συμπεριφορές.

Διαβάζοντας το κόμικ βρήκα μέσω της αφήγησης του αλλά και του σχεδίου του, συμπεριφορές των δύο πρωταγωνιστών που και εγώ ο ίδιος έχω κάνει και νομίζω ότι όποιος το διαβάσει σε μικρό η μεγάλο βαθμό θα αισθανθεί το ίδιο με μένα.

Η αμηχανία στον διάλογο τους και οι εκφράσεις των προσώπων τους δεν είναι κάτι που θα βρεις μόνο στα κόμικ, αλλά και σε σένα ως άτομο. Πρόκειται για την ταύτιση του έρωτα με τη πρώτη ματιά αλλά και της αμφιβολίας που άθελα μας δημιουργείται με το που συναντήσουμε ένα νέο άτομο που μας κάνει το “κλικ”. Επίσης υπάρχουν και οι εσωτερικοί διάλογοι των χαρακτήρων με τον εαυτό τους που ακόμη και εκεί υπάρχει ταύτιση με τον αναγνώστη.

Πέραν όλων των άλλων, το κόμικ διατηρεί ένα πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο μινιμαλιστικό στυλ στο σχέδιο του μέσω των γραμμών στις εκφράσεις των προσώπων αλλά και στο καρέ. Γενικότερα έχει μια πολύ τολμηρή προσέγγιση και αφηγηματικά αλλά και από άποψη σχεδίου.

Η ιστορία θα συνεχιστεί στο Eleanor Part II…


 Στήριξε τους δημιουργούς και αγόρασε τα κόμικ μόνο με 2 ευρώ από το comicsingreece.com