Το φάντασμα στο κέλυφος / Ghost in the Shell (2017) – Κριτική Ταινίας

Μπόλικο Shell καθόλου Ghost.

Note: η κριτική αυτή είναι αποκλειστικά για την ταινία ως ταινία. Δεν έχω καμία γνώση του original υλικού του “Ghost in the Shell”.

Σε ένα μακρινό μέλλον, η Major (Scarlett Johansson) διασώθηκε από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μια ομάδα επιστημόνων την μετέτρεψε σε ένα βιονικό ρομπότ προορισμένο να γίνει ο τέλειος στρατιώτης και να μάχεται κατά των πιο επικίνδυνων εγκληματιών.

GHOST IN THE SHELL

Βασισμένο στο cult Ιαπωνικό Manga “The Ghost in the Shell” το Χολιγουντιανό live action reboot οπτικά σημειώνει πολλές νίκες. Η φωτογραφία του είναι απίστευτη καθώς και όλο το οπτικό mood που μεταδίδει η ταινία.

Το CGI εντυπωσιακό και άκρως φουτουριστικό, εκτός από τις πρώτες σκηνές που φαινόταν ετοιματζίδικο. Μετά από τις πρώτες σκηνές όμως, ξεφεύγει εντελώς από όλο αυτό και βλέπεις καινούργιους σχεδιασμούς. Η neon φουτουριστική πόλη δε, όσα πλάνα και να της έκαναν δεν θα την χόρταινες ποτέ. Τους βγάζω το καπέλο.

GHOST IN THE SHELL

Η Johansson είχε μια αρκετά απαιτητική δουλειά στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Major αλλά παρ’ όλα αυτά έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια και πέτυχε μία ικανοποιητική ερμηνεία. Ισορρόπησε το μηχανικό με το ανθρώπινο με τρόπο που έκανε τον χαρακτήρα της συμπαθή στο κοινό, χωρίς να προδίδει πολλά για αυτόν και το background του. Επίσης, διαφοροποιήθηκε πολύ σωστά από όλους τους άλλους χαρακτήρες της ταινίας, καθώς η Major δεν είναι ούτε άνθρωπος αλλά ούτε και ρομπότ.

Η πλοκή πήγαινε ανoδικά και δημιουργούσε μυστήριο μέχρι περίπου την μέση της ταινίας. Από εκεί και μετά πέφτει τελείως “flat” και γίνεται υποτονική. Παρά τις αποκαλύψεις και τις σκηνές δράσεις κάτι δεν κολλάει. Είναι τόσο άχρωμο που δεν ενθουσιάζει καθόλου. Η ταινία δεν φτάνει ποτέ σε κάποιο climax και δεν ξέρω, είναι η αλήθεια, αν το αποσκοπούσε και ποτέ. Όλα εξελίσσονται ήρεμα χωρίς υπερ-δραματοποίηση. Αν εξαιρέσεις κάποια sequences δράσης εδώ και εκεί δεν ξέρω κατά πόσο η ταινία μπορεί να θεωρηθεί action movie καθώς δεν έχει καθόλου την ένταση και την γρηγοράδα που ορίζει το είδος.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

GhostNoikiase_To_Se_DVD


Advertisement