Iron Fist (Season 1) – Κριτική Σειράς

Με την είσοδο του Iron Fist στο σύμπαν που δημιούργησε το Netflix και η Marvel έχουμε και τον τελευταίο από τους τέσσερις ήρωες που το φθινόπωρο του 2017 θα δημιουργήσουν τους Defenders. Το Netflix, έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία με τις προηγούμενες σειρές του με ήρωες της Marvel, έπρεπε να παραδώσει 13 επεισόδια αντάξια των Daredevil, Jessica Jones και Luke Cage.

Πριν ακόμα από την κυκλοφορία της σειράς είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως το Iron Fist είναι η χειρότερη σειρά με σουπερ ήρωες, όχι μόνο του Netflix αλλά γενικότερα. Έτσι λοιπόν επηρεασμένος από τις φήμες αυτές ξεκίνησα τη σειρά με χαμηλές προσδοκίες. Η σειρά δεν είναι το ίδιο καλή με το Daredevil, ούτε έχει τον κακό της Jessica Jones, όμως δεν παύει να είναι μία σειρά που συνεχίζει να “σετάρει” άψογα τους Defenders, να έχει μπόλικη δράση και να εμβαθύνει αρκετά στους χαρακτήρες της.

IronFist
Jessica Henwick, Finn Jones, Rosario Dawson | Cara Howe/Netflix

Η υπόθεση λοιπόν έχει ως εξής· ο Danny Rand (Finn Jones) επιστρέφει στη Νέα Υόρκη ενώ όλοι τον θεωρούσαν νεκρό στο αεροπορικό δυστύχημα που είχε μαζί με τους γονείς του πριν 15 χρόνια. Πηγαίνοντας στην εταιρία του πατέρα του ανακοινώνει πως είναι ο Danny Rand, όμως κανένας δε φαίνεται να τον παίρνει στα σοβαρά. Ως ο μόνος επιζών βρέθηκε υπό την προστασία μοναχών στο Θιβέτ όπου έλαβε χώρα και το αεροπορικό δυστύχημα. Εκεί ο Danny στα χέρια των μοναχών θα μυηθεί στην τέχνη του kung fu για να γίνει ο απόλυτος προστάτης της πύλης του Kun Lun, γνωστός ως Iron Fist.

Τα πρώτα επεισόδια στήνουν αρκετά σωστά τους χαρακτήρες αν και η σειρά δεν εστιάζει τόσο σε αυτούς όσο στο στόρι. Ορισμένες φορές φαίνεται να κερδίζει από αυτό αλλά άλλες φορές χάνεται μέσα σε σκηνές που θυμίζουν σαπουνόπερα. Ευτυχώς όμως, όχι για τόσο που να ενοχλεί και να σε κάνει να θες να σταματήσεις. Σε αυτό βοηθούν οι σκηνές δράσης με καταπληκτικές χορογραφίες και πολλά fighting styles που δένουν ωραία στην οθόνη.

Ο κύριος χαρακτήρας της σειράς, Danny Rand, έχει μία αθωότητα, η οποία ναι μεν ταιριάζει σε ένα χαρακτήρα που ήταν εκτός πολιτισμού για 15 χρόνια αλλά πρέπει να περάσουν 2-3 επεισόδια για να προχωρήσει η πλοκή σε ένα σημείο που αποκτά ενδιαφέρον.

Τα αδέρφια Meachum, Ward (Tom Pelphrey) και Joy (Jessica Stroup), ήταν από τους χαρακτήρες που μου άρεσαν περισσότερο καθώς τα κίνητρα και οι καταστάσεις που βίωναν άλλαζαν συνεχώς και αυτό καθιστούσε δύσκολο να καταλάβεις τις πραγματικές τους προθέσεις.

Έπειτα, η Colleen Wing (Jessica Henwick), sidekick – love interest του πρωταγωνιστή, ορισμένες στιγμές έκλεβε την παράσταση όχι μόνο με το ξύλο που έδινε αλλά και επειδή πολλές φορές βοηθούσε τον Danny να εξελιχθεί σαν χαρακτήρας.

Iron Fist 02
Carrie-Anne Moss, Finn Jones | Sarah Shatz/Netflix

Από κακούς η σειρά δεν καταφέρνει να ανταγωνισθεί Kingpin ή Killgrave. Ο ένας εκ των 2 κακών της σειράς όμως, η Madame Gao (Wai Ching Ho), η οποία έχει εμφανισθεί και στις δύο προηγούμενες σεζόν του Daredevil με την οργάνωση της Hand, καταφέρνει με την παρουσία της να δώσει ένα απειλητικό τόνο όχι μόνο στη σειρά αλλά και στο γενικότερο πλάνο των Defenders. Έπειτα, η σειρά φαίνεται να αλλάζει πορεία (από θέμα κακού) στα 3 τελευταία επεισόδια και ενώ ο απώτερος σκοπός παραμένει ο ίδιος τα πρόσωπα αλλάζουν.

Τελευταία άφησα την πλέον καθιερωμένη στο σύμπαν του Netflix/ Marvel αλλά αξιαγάπητη Claire Temple (Rosario Dawson) η οποία αποτελεί την κόλλα αυτού του universe. Όλα φαίνονται να ξεσπούν στο κεφάλι της, μπλέκεται στα μονοπάτια των ηρώων και πάντα τους γλιτώνει από δύσκολες καταστάσεις.

Γενικότερα η σειρά προσφέρει μία καλή ιστορία που εδραιώνει τον χαρακτήρα του Iron Fist και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο lineup των Defenders, με μόνα ελαττώματα τον ρυθμό που κυλούν τα γεγονότα και ορισμένες σκηνές όπου το στοιχείο της σαπουνόπερας διαρκεί λίγο παραπάνω από όσο πρέπει. Κατά τα άλλα, η δράση είναι άκρως διασκεδαστική με μπόλικο ξύλο που εξερευνά περαιτέρω τις δυνάμεις του ήρωα. Δε λείπουν επίσης οι αναφορές στους υπόλοιπους ήρωες που συνυπάρχουν στο universe κάτι που με κάνει να ανυπομονώ για τους Defenders ακόμα περισσότερο.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

ironfistIts_fun

ironfist