7 συμβουλές οικονομίας για κάθε movie fan

Αν κάτσεις κάτω και σκεφτείς όλα τα λεφτά που ξοδεύεις κάθε χρόνο στο σινεμά θα τρομάξεις. Πέρα από το εισιτήριο που από 7 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να είναι 4 ευρώ (με τις διάφορες προσφορές) βάλε και όλα τα φαγώσιμα μπιχλιμπίδια που δελεάζεσαι να πάρεις για να ολοκληρώσεις την κινηματογραφική σου εμπειρία, το ποσό που μαζεύεται μπορεί να είναι εντυπωσιακό.

Μάζεψα λοιπόν 7 tips για να σε βοηθήσω να απολαμβάνεις όσες περισσότερες ταινίες και σειρές θες όσο πιο οικονομικότερα γίνεται.

Αυτό το post δεν είναι sponsored από καμία από τις εταιρίες που θα αναφερθούν παρακάτω. Είναι απλά κάποιες προτάσεις.

1. Μην πηγαίνεις σινεμά με άδειο στομάχι.

Η ακρίβεια στα κυλικεία του σινεμά είναι σχεδόν εξοργιστική. Τα κλασικά να πάρεις, όπως μία cola και ένα μεσαίο ποπ κορν, η τιμή τους φτάνει τα 5 ευρώ. Πιο πολύ και από το εισιτήριο δηλαδή. Το να πηγαίνεις φαγωμένος σινεμά θα βοηθήσει 100% στο να αντισταθείς στην μυρωδιά του βουτυρωμένου ποπ κορν.

2.  Φέρε και κάτι από το σπίτι. 

Μερικά σινεμά το επιτρέπουν άλλα μπορεί να σου βάλουν και χέρι. Βρες το σινεμά που σου επιτρέπει και πάρε μία cola με 1 ευρώ από το περίπτερο αντί για 2,70 από το κυλικείου του σινεμά.

3.  Διάλεξε τον κινηματογράφο σου προσεκτικά.

Πολλοί κινηματογράφοι πέρα από τις προσφερές έχουν και κάρτες μέλους. Βρες αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα και stick with it. Μπορεί να σου φαίνεται στην αρχή σαν μπελάς ή σαν κάτι το περιοριστικό αλλά όσο θα μαζεύεις τους πόντους τόσο πιο οικονομικά θα σου έρχεται και η κάθε προβολή.

Ενδεικτικά μερικά memberships είναι αυτό της Odeon, του Cineplexx αλλά και του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

  • Με την κάρτα μέλους της Odeon μαζεύεις πόντους και όταν φτάσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό το επόμενο εισιτήριο μειώνεται στα 4,5 ευρώ.
  • Η κάρτα Bonus του Cineplexx από την άλλη, μαζεύει πόντους και από την αγορά εισιτηρίου αλλά και από την αγορά προιόντων από το κυλικείο και πέρα από έκπτωση στο εισιτηρίο δίνει και δώρα ανάλογα με τους πόντους που έχεις μαζέψει.
  • Η CineΚάρταf του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μειώνει την τιμή του εισιτηρίου στα 5ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει και η Gold (των 200 ευρώ) για τους hard core παίχτες που σου εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο.

 

4. Κάνε Netflix.

Αν δεν το ήξερες ήδη το Netflix έχει έρθει στην Ελλάδα. Και αν είσαι από αυτούς που δεν πολύ γουστάρουν τα πειρατικά και πιστεύεις πως η σκληρή δουλειά των δημιουργών μιας ταινίας ή σειράς πρέπει να ανταμείβεται και να αντιμετωπίζεται σαν τέχνη, σίγουρα επισκέπτεσαι ακόμα το video club και έχεις μία μεγάλη συλλογή από DVD και Blu-Ray. Σε εσένα λοιπόν απευθύνομαι. Πρέπει να κάνεις Netflix! Με συνδρομή 8 ευρώ τον μήνα μπορείς να γλιτώσεις πολλά από την ενοικίαση DVD. Επίσης, το Netflix σου δίνει την δυνατότητα να προβάλεται σε 2 οθόνες ταυτόχρονα οπότε μπορείς να μοιραστείς την στανταρ συνδρομή των 10 ευρώ με κάποιον φίλο σου και να μειώσεις ακόμα περισσότερο το μηνιαίο σου fee (κάτι που το Netflix δεν προτρέπει αλλά δεν κάνει και τίποτα για να το αποτρέψει).

Ειδικά στο θέμα σειρών το Netflix είναι αρκετά μπροστά και σίγουρα είναι πιο εύχρηστο από τα torrents. Αν και στην αρχή δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου ελληνικοί υπότιτλοι σιγά – σιγά αναβαθμίζεται και έχει φτάσει σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

5. Αγόρασε ένα μεταχειρισμένο DVD/Blu-Ray

Πολλά video club, αν όχι όλα, έχουν τμήμα με πώληση μεταχειρισμένων. Μην τα υποτιμάς. Δουλεύουν μια χαρά και το γεγονός ότι είναι από δεύτερο χέρι δεν αλλάζει τίποτα στην ποιότητα της ταινίας. Την ίδια ταινία αγοράζεις, μόνο που αντί για 10 και 5 ευρώ δίνεις 2.

6. Κάνε μία έρευνα αγοράς πριν πάρεις κάποιο DVD

Πέρα από τα γνωστά Public και το Crazy Price όπου μπορείς να βρεις ταινίες και σειρές σε προσφορά, κάνε μία έρευνα και μπορεί να εκπλαγείς με την διαφορά στις τιμές. Πολλές φορές το Amazon και το Ebay δεν έχουν την καλύτερη τιμή όπως νομίζεις.

Μερικά site με καλές τιμές που έχω βρει κατά καιρούς:

 

7.  Μπες σε μία κινηματογραφική λέσχη

Ίσως ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να βλέπεις ταινίες τζαμπέ αλλά και να γνωρίσεις και κανένα καινούργιο άτομο. Αν είσαι φοιτητής σίγουρα η σχολή σου θα έχει μία κινηματογραφική λέσχη αν όχι κάπου κόντα στην περιοχή θα υπάρχει κάποια. Το google είναι φίλος σου!

Έχεις κάποια συμβουλή που δεν αναφέρω; Μοιράσου την με ένα comment…


Advertisement