Τραγούδα! / Sing (2016) – Κριτική Ταινίας

Ο Buster Moon (Matthew McConaughey) είναι ένας αποτυχημένος ιδιοκτήτης θεάτρου που θα προσπαθήσει να σώσει το θέατρο του από την οικονομική καταστροφή διοργανώνοντας έναν διαγωνισμό τραγουδιού. Ο διαγωνισμός θα πάρει όμως διαστάσεις μεγαλύτερες από αυτές που φανταζόταν.

Το ‘Sing’ είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία που εξελίσσεται πολύ ωραία και χωρίς να κουράζει. Όλο το καστ είναι πολύ καλό και ειδικά ο Matthew McConaughey. Ένα μεγάλο θετικό του ‘Sing’ είναι ότι όλοι οι χαρακτήρες είναι ενδιαφέροντες. Έχουν ένα background και δικά τους προβλήματα. Οι ιστορίες τους μπορεί φαινομενικά να μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδιες.

*mini spoiler στην συνέχεια… continue at your own risk*


Η καλύτερη στιγμή της ταινίας ήταν το επικό γκρέμισμα των ονείρων του Moon. Με έπιασε τελείως απροετοίμαστη. Προφανώς και περιμένεις κάτι να στραβώσει ώστε μέσω ενός ηθικού διδάγματος τύπου “να μην τα παρατάς ποτέ” ο πρωταγωνιστής να ξανασταθεί στα πόδια του και μετά να έρθει το happy end, αλλά εδώ όχι απλά πήγαν τα πράγματα στραβά αλλά καταστράφηκαν εντελώς. Και εκεί η ταινία είχε την δυνατότητα να απογειωθεί και να κάνει την διαφορά αλλά δυστυχώς το τρίτο act απογοητεύει καθώς αποτελείται από όλο το μουσικό κομμάτι που περίμενες να δεις κατά την διάρκεια της ταινίας αλλά δεν έβλεπες. Μαζεμένο, ένα 15 λέπτο από καρτούν που τραγουδάνε και χορεύουν που παρά τις ωραίες φωνές των ηθοποιών είναι αρκετά βαρετό.


*end of spoiler συνεχίζεις σε safe zone*

Σε γενικές γραμμές το ‘Sing’ είναι μία ευχάριστη και καλοφτιαγμένη ταινία κινουμένων σχεδίων με ένα πολύ βαρετό τρίτο μέρος.

Sing Fact: Έχει προγραμματιστεί σίκουελ για τον Δεκέμβριο του 2020.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

SingDen_Xaneis_Kai_Kati

TRAILER: