Κονγκ: Η νήσος του κρανίου – Κριτική Ταινίας

Μία ομάδα επιστημόνων, στρατιωτών και εξερευνητών επισκέπτεται ένα αχαρτογράφητο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, γνωστό και ως η “Νήσος του Κρανίου”. Εκεί, η ομάδα θα συναντήσει, τον γνωστό σε όλους μας, Kong αλλά και άλλα ζώα και τέρατα που βρίσκονται στο νησί.

Και κάπως έτσι επιστρέφει ο Kong στην μεγάλη οθόνη. Σε σκηνοθεσία Jordan Vogt-Roberts (The Kings of Summer), το “Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου” είναι μία κλασική popcorn movie. Εστιάζει ξεκάθαρα στην δράση και αποτελείται από πολύ όμορφα πλάνα. Είναι μία καλοπροσεγμένη οπτικά ταινία και πραγματικά υπήρχαν στιγμές που απλά χάζευα αυτό που έβλεπα στην οθόνη.

source

To “Κονγκ” είναι μία Χολιγουντιανή παραγωγή και ξεκάθαρη αμερικανιά, αλλά από τις καλές. Σε διασκεδάζει! Δεν βαραίνει το κλίμα χωρίς λόγο ούτε προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα απόλυτου πατριωτισμού και θυσίας για την πατρίδα. Μια ωραία, καλοφτιαγμένη blockbuster ταινία δράσης που σε αρκετά σημεία θύμιζε και λίγο Jurassic Park και Αποκάλυψη Τώρα.

Σαν πλοκή δεν λέει και πολλά. Είναι αρκετά απλή και την εξηγεί γρήγορα από την πολλή αρχή της ταινίας. Δεν εξερευνεί όμως καθόλου τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες εκτός από αυτού του Hank Marlow (John C. Reilly), του Αμερικανού πιλότου που έμεινε αποκλεισμένος στο νησί για κοντά 30 χρόνια. Αυτό ίσως να μην βοήθησε και τους ηθοποιούς να αποδώσουν σωστά τον χαρακτήρα τους. Η υποκριτική θα μπορούσε να μπει στα μείον της ταινίας. Όχι ότι ήταν κακή (αν και σε κάποιες σκηνές ίσως και να ήταν), αλλά ήταν στα όρια του μετρίου. Ο Tom Hiddleston και η Brie Larson, και οι δύο ηθοποιοί που έχουν αποδείξει το ταλέντο τους, απογοητεύουν. O Samuel L. Jackson από την άλλη, ήταν αυτός που υποκριτικά ξεχώρισε αν και για να ήμαστε δίκαιοι του δόθηκε και η ευκαιρία.

Επίσης, έχω την εντύπωση πως η Warner Bros. σα να έχει ξεχάσει να μοντάρει ή αναθέτει αυτό το μέρος των ταινιών σε interns. Σε όποια ταινία της έχω δει τον τελευταίο χρόνο (π.χ. Batman v Superman: Dawn of Justice, Fantastic Beasts and Where to Find Them) το μοντάζ είναι ασυνεπές και τα λάθη βγάζουν πολλές φορές μάτι. Μία μικρή λεπτομέρεια στο σύνολο αλλά που σε πετάει πολύ εύκολα έξω από την ιστορία.

kong-skull-island-31-1200x675-c

Επίσης, το ‘Kong: Skull Island’ ξέρει ότι είναι μια monster movie και δεν προσπαθεί να το κρύψει. Σε αντίθεση με την ταινία του Godzilla, που Godzilla ακούγαμε αλλά Godzilla δεν βλέπαμε, πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Kong και κανείς άλλος.

Μην νομίζετε όμως, ούτε για μία στιγμή, ότι το Kong δεν έχει και την σαχλαμάρα του. Την έχει, απλά σε αποδεκτή ποσότητα ή μάλλον σε σημείο που πρέπει.

Στην τελική το ‘Kong: Skull Island’ είναι μία όμορφη, άκρως διασκεδαστική ταινία δράσης. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Note: Η ταινία περιέχει μερικές σκληρές σκηνές για πιο μικρές ηλικίες. 

Note 2.0 για τους φανς: Υπάρχει after credits scene.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

KongNa_To_Deis_Sto_Cinema

KongAD