Οι ευχούληδες (Trolls) – Κριτική Ταινίας

Τα κινούμενα σχέδια είναι ένα παρεξηγημένο είδος. Σου έρχεται πάντα στο μυαλό κάτι παιδικό. Πολλοί κιόλας αποκαλούν ολόκληρο το είδος “παιδικά” ή ακόμα καλύτερα “μικι μάου”. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μια ταινία κινουμένων σχεδίων μπορεί πολύ εύκολα να έχει απήχηση και σε μικρούς και σε μεγάλους. Και δεν μιλάω για παραγωγές όπως π.χ. το ‘Anomalisa’και το ‘Mary and Max’ (που είναι αποκλειστικά για μεγάλους) αλλά για παραγωγές που προορίζονται για πιο μαζική κατανάλωση. Το έχουμε δει να συμβαίνει άλλωστε με το ‘Οι Απίθανοι’, ‘Toy Story’, ‘Nemo’, ‘Zootopia’ και άλλα τόσα πολλά.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως το ‘Trolls’ δεν μπορεί να μπει στην παραπάνω κατηγορία. Είναι αποκλειστικά μία παιδική ταινία. Η θεματολογία του, ο σχεδιασμός του, η δομή του είναι για παιδιά. Δεν ξέρω κατά πόσο ένας ενήλικας μπορεί να επιβιώσει βλέποντας αυτή τη ταινία. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο κάποιο παιδί θα ενθουσιαζόταν τρομερά με το “Trolls”.

Δεν θα αρνηθώ πως έχει και τις στιγμές του. Δυο τρεις φορές με έκανε και γέλασα. Γενικά όμως, καλύτερα όχι. Να το αποφύγετε ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

trollsoute_se_torrent