Ανατριχίλες / Goosebumps (2015) – Κριτική Ταινίας

Viewer beware… You are in for a scare!

Αν αυτές οι φράσεις σου θυμίζουν κάτι, τότε σε εσένα απευθύνομαι!! Σε εσένα που ξέρω τι έκανες τα σαββατοκύριακα σου, κάπου εκεί στα 1995-1996. Που ξυπνούσες και έπαιρνες θέση μπροστά στην τηλεόραση με το κλασικό σοκολατούχο γαλατάκι στο χέρι και το καλαμάκι πλατύ από τις δαγκωνιές. Διότι, παραδέξου το, οι Ανατριχίλες σου έφερναν ανατριχίλα! Και έτρεχες στα περίπτερα να αγοράσεις και τη σειρά βιβλίων, διαβάζοντάς τα το βράδυ με φακό κάτω από το σεντόνι για να ενισχύσεις τον φόβο σου!

O Rob Latterman σκηνοθετεί τις πολυαγαπημένες μας Ανατριχίλες και εμείς οι παλαιότεροι βρισκόμαστε να αναφωνούμε “ααααα και αυτό το επεισόδιο το θυμάμαι”, “ιιι τι λες τώρα” και “πωωωω το χα ξεχάσει αυτό”! Ας αφήσω τον ενθουσιασμό στην άκρη όμως. Ο έφηβος Zach Cooper (Dylan Minnette) γνωρίζει και ερωτεύεται το κορίτσι της διπλανής πόρτας, την όμορφη νεαρή Hannah (Odeya Rush). Ως εδώ κλασικό μελό. Η διαφορά έγκειται στο ότι η Hannah είναι περιορισμένη στο σπίτι της από τον περίεργο πατέρα της, τον οποίο υποδύεται ο φοβερός και ανεπανάληπτος Jack Black. Ο ήρωάς μας, στην προσπάθειά του να δει την εγκλωβισμένη αγαπημένη του, μαθαίνει ότι ο πατέρας της είναι ο διάσημος συγγραφέας R. L. Stine. Οι ανατριχίλες του, τα βιβλία δηλαδή με τα οποία έγινε διάσημος, αλλάζουν το νόημα της φράσης “ζωντανή φαντασία”, καθώς τα τέρατα του παίρνουν σάρκα και οστά και καταδιώκουν τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι προσπαθούν να τα ξανακλείσουν στις σελίδες των βιβλίων, στις οποίες και ανήκουν!

goosebumps5

Ταινία φαντασίας λοιπόν, στην οποία όλα τα διάσημα βιβλία του Stine περνούν από την μεγάλη οθόνη: Ο κούκος της καταστροφής, Η νύστα της ζωντανής κούκλας, Η κατασκήνωση εφιάλτης, Ο λυκάνθρωπος του καυτού βάλτου, μερικοί μόνο από τους τίτλους βιβλίων, που αν ήσουν έφηβος στα δοξασμένα 90s, θα σου θυμίσουν πολλά! Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε όσους η φαντασία είναι το είδος που αγαπούν. Ευχάριστη και καλογυρισμένη, θα σε κάνει να ανατριχιάσεις από συγκίνηση και αναμνήσεις! Αλλά, ακόμα και αν οι ανατριχίλες σου ήταν άγνωστες έως ότου άρχισες να διαβάζεις το άρθρο, η ταινία βλέπεται ευχάριστα.

Για τους εφήβους των 90s must watch!

Για τους υπόλοιπους…

goosebumpsnoikiase_to_se_dvd