Οι 10 πιο αξιομνημόνευτοι ρόλοι του Harrison Ford

Γεννημένος στις 13 Ιουλίου 1942, στο Σικάγο του Ιλινόις, ο Harrison Ford κλείνει σήμερα τα 74 και εμείς τον γιορτάζουμε αριθμώντας τους 10 πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της καριέρας του.

10. Σχετικά με τον Χένρι (1991), Henry Turner

regarding-henry-di-2

Σε σκηνοθεσία Mike Nichols και σενάριο J.J. Abrams, ο Ford ενσαρκώνει τον αδίστακτο δικηγόρο Henry Turner. Η ζωή του Turner θα αλλάξει οριστικά όταν ένας σοβαρός τραυματισμός από πυροβολισμό στο κεφάλι θα τον αφήσει με μεγάλη εγκεφαλική ζημιά.


9. Εργαζόμενο κορίτσι (1988), Jack Trainer

harrison-in-working-girl-harrison-ford-6046826-852-480

8. Αποκάλυψη τώρα! (1979), Colonel Lucas

harrisonford

Στο αριστούργημα του Francis Ford Coppola, ‘Αποκάλυψη τώρα!’, o Harrison Ford συμπρωταγωνιστεί (ως Συνταγματάρχης Λούκας) με τους Marlon Brando, Martin Sheen, Laurence Fishburne, Frederic Forrest και Robert Duvall σε μία από τις πιο σημαντικές ταινίες της ιστορίας του σινεμά.


7. Μάρτυρας εγκλήματος (1985), John Book

harrison-ford-john-book

Σε σκηνοθεσία Peter Weir, ο Ford ενσαρκώνει τον αστυνομικό John Book.

6. Air Force One (1997), President James Marshall

still-of-harrison-ford-and-gary-oldman-in-air-force-one-1997-large-picture

5. Παιχνίδια ολέθρου (1992), Jack Ryan

ryan

4. Ο φυγάς (1993), Richard David Kimble

the-fugitive-harrison-ford

Ο Richard Kimble κατηγορείτε άδικα για τον φόνο της γυναίκας του. Ο ίδιος θα πρέπει να βρει τον πραγματικό δολοφόνο ενώ καταζητείται διεθνώς.

Quote: “When I came home, there was a man in my house. I fought with this man. He had a mechanical arm. You find this man. You find this man.”


3. Blade Runner: Ομάδες εξόντωσης (1982), Rick Deckard

harrison-ford-ridley-scott-is-out-for-blade-runner-2-but-harrison-ford-may-be-in-jpeg-183584

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Ridley Scott, Blade Runner, o Ford υποδύεται τον Rick Deckard, ένα φουτουριστικό αστυνομικό με αποστολή τον εντοπισμό και την «απόσυρση» ανδροειδών.

Quote: “Replicants are like any other machine, they’re either a benefit or a hazard. If they’re a benefit it’s not my problem.”

2. Ο πόλεμος των άστρων, Han Solo

star-wars-episode-7-chewbacca

“Ο Χαν Σόλο είναι ένας μοναχικός τύπος, ο οποίος αντιλαμβάνεται την σημασία του ανήκειν σε μια ομάδα και του βοηθείν για το κοινό καλόGeorge Lucas, δημιουργός του’Ο πόλεμος των άστρων’

Quote: “I know.”

1. Indiana Jones, Indiana Jones

indiana-jones-harrison-ford

Ένας από τους σπουδαιότερους και πιο διάσημους χαρακτήρες στην ιστορία του σινεμά, ο Indiana Jones, δεν θα μπορούσε παρά να είναι το Νο.1.

Quote: “Fortune and glory, kid. Fortune and glory.”


Advertisement