Game of Thrones: Season 06, Επεισόδιο 10

“All good things come to an end”… Πάντοτε!!

Έχω μια ιδιαίτερα γλυκόπικρη γεύση που τελείωσε αυτή η αριστουργηματική σεζόν, αλλά και μια μεγάλη απορία: αυτοί στο HBO τι να λένε άραγε μετά από κάθε επεισόδιο;  «Πω ρε φίλε τι κάναμε πάλι εδώ πέρα;;;; Give me five» ;!;!

Το τελευταίο επεισόδιο αγαπημένες και αγαπημένοι μου – την έχω δει η υπέρ-columnist ας πούμε – όπως διαπιστώσατε ή θα διαπιστώσετε, είναι ακριβώς το αντίθετο από το προτελευταίο όσον αφορά τις εξελίξεις: πολλές, ποικίλες και σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Έχω την εντύπωση πως δεν έμεινε βασικός ήρωας της σεζόν που να μην είδαμε, ίσως μόνο την Μπριέν, και για αυτό κιόλας το επεισόδιο επεκτάθηκε σε ογδόντα σχεδόν λεπτά.

o97q1likd4j31pp6skw-o

Νότια, στην πρωτεύουσα, φτάνει η πολύ-αναμενόμενη δίκη της Σέρσεϊ και του σερ Λόρας για τις αμαρτίες που έχουν κάνει. Αναβρασμός, κόσμος πολύς και μια μουσική από πίσω που σε προετοιμάζει για κάτι τρομερό. Η Σέρσεϊ δεν εμφανίζεται ποτέ στην δίκη, ο σερ Λόρας ομολογεί τα αμαρτήματα του και αποφασίζει να υπηρετήσει τους Θεούς μαζί με τα άλλα Σπουργίτια, διάφορα ευτράπελα συμβαίνουν την ίδια στιγμή και μετά γίνεται αυτό το τρομερό που περίμενες όσο η μουσική έπαιζε! ΤΡΟΜΕΡΟ όμως! Πρώτη top στιγμή στο επεισόδιο, από πολλές απόψεις… Ένα τρομερά δυνατό ξεκίνημα, με λίγα λόγια, που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Εντωμεταξύ, μετά την υπέρτατη νίκη των Σταρκ εναντίον Μπόλτον, οι Οίκοι του Βορρά αντιλαμβάνονται επιτέλους ότι ο Τζον είναι ο Άρχοντας που τους αρμόζει και δηλώνουν ο ένας μετά τον άλλον την υποταγή τους στην οικογένεια που όλοι αγαπάμε: οι Σταρκ στα καλύτερα τους, μετά από πάρα πολλά επεισόδια και πολλές σεζόν. Σίγουρα, δεν αλλάζει βέβαια το γεγονός ότι χάθηκε ο μικρότερος τους αδερφός αλλά ρε πουλάκι μου, χάθηκε κι εσύ να πήγαινες ζιγκ ζαγκ;;;; Ε μα… Παράλληλα βλέπουμε και τα άλλα εναπομείναντα μέλη της φαμίλιας τα οποία έχουν ως εξής: η Σάνσα στο πλευρό του ετεροθαλή αδερφού της, πολιορκείται από τον καψούρη Μικροδάχτυλο αλλά χλωμό το μέλλον αυτών των δύο. Ο Μπραν αποφασίζει να χαράξει την πορεία του ως το Three Eyed Raven και γυρνάει πίσω στον χρόνο παρακολουθώντας τα τελευταία λόγια μεταξύ του πατέρα του και της ετοιμοθάνατης αδερφής του, Λυάννα, λίγο μετά την γέννηση του γιου της………(ναι, δεν είναι τυχαία ΤΟΣΑ αποσιωπητικά).  Η Άρυα από την άλλη αν και μας συστήνεται πλέον με την πραγματική της ταυτότητα, επιστρέφει ως Κανένας, παίρνοντας την εκδίκηση που ποθούσε: δεύτερη ΤΕΡΑΣΤΙΑ στιγμή.

tumblr_o9ft2p5ocz1rjn473o1_500

Η Μελισάντρα γίνεται ρόμπα στον Τζον μετά το ξεμπρόστιασμα που της κάνει ο σερ Ντέϊβος. Για όσους δεν θυμούνται, αναφερόμαστε στο ότι η Μελισάντρα προκειμένου να κερδίσει ο Στάνις την μάχη είχε κάψει, υπό τις διαταγές του Θεού, την κόρη του! Ο Τζον αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την μεγαλοψυχία του και της λέει με ευγενικό τρόπο ότι αν γκρεμοτσακιστεί τώρα προς τον Νότο και αν δεν γυρίσει ποτέ ξανά, τότε κομπλέ. Αλλιώς, αν τον παρακούσει θα την κρεμάσει ως δολοφόνο. Κύριος το αγόρι μου!

Η ξανθομαλλούσα μας, αποφασίζει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ξεκουνηθεί από το Μυρίν, αλληλούια δηλαδή, και να πλεύσει προς το Γουέστερος. Ρίχνει πρώτα έναν καυγά με τον Νταάριο, αφού του ανακοινώνει ότι αυτός δεν θα πάει μαζί της, αλλά θα παραμείνει στο Μυρίν. Αυτός της λέει «Σ’ αγαπώ» και ότι δεν δίνει δεκάρα για το Μυρίν, αλλά οτιδήποτε κάνει είναι για αυτήν, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της Καλήσι. Ότι θα με παρακαλούσε δηλαδή ένας κούκλος, σέξι, ανίκητος πολεμιστής να έρθει μαζί μου στην μάχη του αιώνα και θα έλεγα όχι. Έχει σαλέψει λίγο η Νταινέρυς μου φαίνεται, αλλά συνεχίζω να υποκλίνομαι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της. Anyway, αυτή χάνει. Μπορεί να της κάνει συντροφιά η Γιάρα στο μεταξύ, όλα τα περιμένω πια..!!!

6-jaw-dropping-moments-from-game-of-thrones-season-6-episode-10-1035254

Βλέπουμε ακόμη τον Σαμ με την αγαπημένη του να φτάνουν στον προορισμό τους προκειμένου να γίνει το αγόρι Μέιστερ και τον Τζέιμι να επιστρέφει στο Κινγκς Λάντινγκ, αντικρίζοντας στην αίθουσα του θρόνου γνώριμες προσωπικότητες αλλά σε εντελώς άλλες θέσεις, τρίτη ΤΕΡΑΣΤΙΑ στιγμή.

Ακόμη, η κάμερα στρέφεται προς το Ντορν, όπου νέες συμμαχίες συνάπτονται με σκοπό τι άλλο;; Ναι, την εκδίκηση. Αναμενόμενα όλα και σύντομα όλοι όσοι δεν  είδατε το επεισόδιο, θα καταλάβετε!

Ένα άκρως χορταστικό, ανατρεπτικό, δυνατό φινάλε. Εικασίες και υποθέσεις δεν έχουν πλέον θέση: τα πιόνια έχουν πάρει τις τελικές τους θέσεις και η παρτίδα που μένει να παιχτεί θα είναι η τελευταία. Το τελευταίο τραγούδι…

Ο Βορράς πάντα θα θυμάται, ο Νότος πάντα θα ξεπληρώνει τα «χρέη» του και η Φωτιά θα καίει πάντα και παντού, ακόμη και ενώ διασχίζει θάλασσες και ωκεανούς…

tumblr_o9fcp0aeoy1vniw35o1_540