Game of Thrones: Season 06, Επεισόδιο 08

Ήρθαμε ξανά στα ίσια μας με το όγδοο επεισόδιο της σεζόν λοιπόν. Με μια λέξη: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΑ! Με μια δεύτερη: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε καστ και παραγωγή!

Είχαμε καιρό να δούμε τα παιδιά στο Μυρίν και επιτέλους η κάμερα γύρισε τα φώτα της προς τα εκεί. Βάρυς και Τύριον αποχαιρετίζονται με τον δεύτερον να παραμένει στην πόλη και τον πρώτο να φεύγει σε μια μυστική αποστολή. Είναι απόλαυση να βλέπεις τόσο τον Τύριον και τον Βάρυς (απλά κάνε τους εικόνα) να λένε αστειάκια για να ελαφρύνουν το κλίμα του αποχαιρετισμού όσο και τους Τύριον, Γκριζοσκώληκα και Μισσάντεϊ να γίνονται πίτα από το πολύ κρασί και να λένε ανέκδοτα. Ναι, το Game of Thrones καταφέρνει να εισάγει και χιούμορ. Δυστυχώς τα αστειάκια κόβονται πολύ γρήγορα μιας και το Μυρίν δέχεται πυρά. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη υπέρμαχος του καταφτάνει πάνω στο άρμα της για να το σώσει άλλη μια φορά.

Tyrion-and-Varys

Το κορίτσι μου, η Μπριεν, βρίσκεται με τον Ποντ στο Ρίβερραν προκειμένου να πείσει τον Μελανιχθύ να κόψει τις μα…λ….κ…ες και να κάνει επιτέλους κάτι σημαντικό στη ζωή του, όπως για παράδειγμα να παραδοθεί και μετά να οδεύσει προς τον Βορρά ώστε να πολεμήσει στο πλευρό της Σάνσα, του αίματος του, που τον χρειάζεται όσο ποτέ. Για να γίνει βέβαια αυτό, πρέπει πρώτα η Μπριεν να συμφωνήσει με τον Τζέιμι πως αν αυτή πείσει τελικά τον Μελανιχθύ να παραδοθεί, ο Τζέιμι δεν θα τους σφαγιάσει αλλά θα τους αφήσει να φύγουν αναίμαχτα. Εκτιμώ πολύ τη σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο αυτοί μαχητές μεταξύ τους και θα μου άρεζε και ένα ρομάντζο αλλά αφενός το κορίτσι είναι «ταγμένο» στον Τόρμουντ (γελάω δυνατά όταν το σκέφτομαι αυτό) και αφετέρου ο Τζέιμι είναι, ήταν και θα είναι αιώνια το σκυλάκι της Σέρσεϊ .

Μιας και την ανέφερα, στο Κινγκς Λάντινγκ τα πράγματα έχουν ζορίσει αρκετά. Ο Τόμμεν ειλικρινά δεν ξέρω τι προσπαθεί ακριβώς να κάνει και πως το έχει δει το πράγμα, αλλά κάνει την μια βλακεία μετά την άλλη. Δίνει συνεχώς αφορμές στον Αρχι-Sparrow να καταλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο έδαφος και η απάντηση της Σέρσεϊ σε όλα αυτά είναι εντελώς ξεκάθαρη: «I choose violence». Εντάξει, την προσκύνησα λίγο όταν το είπε αυτό. Έχει επιβλητικό στυλ η άτιμη, δεν έχω κάτι να της προσάψω!!!

Το στυλ της φαίνεται τελικά να βρίσκει και η Άρυα και το όνομα αυτού είναι: Άρυα Σταρκ του Γουίντερφελ. Αλληλούια!!! Δεν θα πω άλλα γύρω από την Άρυα, εκτός μόνο από το ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει στη ζωή, τι ωραία τι καλά τραλαλό τραλαλά!

screen-shot-2016-06-06-at-9-12-07-am1

Παράλληλα βλέπουμε τον Σερ Κλεγκέϊν, να περιφέρεται και να πετσοκόβει κόσμο, story of his life! Αυτή την φορά έχει βέβαια λόγο: παίρνει εκδίκηση για το θάνατο του ενός φίλου που είχε αποκτήσει στον κόσμο. Fair enough! Θέλω πολύ να δω την πορεία του, και πόσο μάλλον θέλω να δω την συνάντηση του με την Άρυα. Γιατί ότι θα βρεθούν είναι σίγουρο, αλλά τι θα γίνει όταν συναντηθούν, ένας θεός ξέρει (Πολυπρόσωπος, του Φωτός, όπως θέλετε πείτε τον).

Το επεισόδιο ελπίζω να αποστόμωσε όλους όσους έσπευσαν να βγάλουν χολή λέγοντας ότι το έβδομο επεισόδιο ήταν χάλια και ότι πόσο θα κρατούσε το σερί επιτυχιών των επεισοδίων και μπλα μπλα. Η σειρά απλά δεν παίζεται και αν δεν την βλέπεις να την δεις και αν δεν την αγαπάς θα την αγαπήσεις!!! Το όγδοο επεισόδιο έχει τα απρόβλεπτα του, το ξύλο του, τις φωτιές του, τα πάντα του! Και η κατηγοριοποίηση του δεν είναι απλά MUST WATCH αλλά DEFINETELY MUST WATCH!!! Ναι, είμαι άνθρωπος της υπερβολής. Τώρα που συστηθήκαμε, τρέξε να δεις το επεισόδιο!!!


Advertisement