Little Big Town – Wanderlust / Κριτική Άλμπουμ

 

«Οι ‘Little Big Town’, δεν είναι πλέον ένα καθαρόαιμο, country group!»

Η είδηση, μεταδίδεται στο διαδίκτυο και κάνει τον γύρω του κόσμου! Και είναι αλήθεια! Από εκεί ξεκίνησαν, περιπλανήθηκαν αρκετά στους ρυθμούς της, και μετά από καιρό, αποφάσισαν πως αυτός ο κόσμος αλλάζει, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι. Η Caren, η Kimberly, ο Jimmi και ο Phillip, το κουαρτέτο από την Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, μας παρουσιάζει τον έβδομο δίσκο του, “Wanderlust”, και υπόσχεται να μας εξάψει το ενδιαφέρον για περιπλάνηση, με ποπ μουσικές, που έως τώρα δεν μας είχαν συνηθίσει. Όμως, ποιον θα πρέπει να ‘κατηγορήσουμε’ για αυτό;

Υπαίτιος για αυτή τους την στροφή, δεν είναι άλλος, από τον πολυβραβευμένο με κάμποσα Grammy, τραγουδιστή, τραγουδοποιό και τα τελευταία χρόνια και παραγωγό, Pharrell Williams. Από τη συνεργασία όμως αυτή, δεν προέκυψε ένα εξ ολοκλήρου ποπ άλμπουμ. Στον δίσκο υπάρχουν στοιχεία gospel, reggae και blues, έτσι, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Ας δούμε όμως, τα οχτώ κομμάτια, πιο αναλυτικά.

promoted-media-optimized_575191e0ddcf6

Ξεκινάμε με το “One Dance”, ένα  funky κομμάτι, με σαφείς επιρροές από την ανέμελη δεκαετία των 70’. Η πινελιά του Pharrell, αδιαμφισβήτητη, τόσο στον ρυθμό, όσο και στα φωνητικά. Στο “C’mon”, όπου συμμετέχουν, τόσο ο Williams, όσο και ο Justin Timberlake, θα ακούσουμε ένα χαρούμενο τραγούδι, σε gospel ρυθμό, τόσο σύντομο, όσο και αδιάφορο, παρά τα ηχηρά ονόματα. Το “One Of Those Days”, είναι ένα ακόμα δείγμα της Pharrell μελωδίας, που ενδείκνυται για εύκολο άκουσμα, με όμορφα όμως φωνητικά, που το καθιστούν υποψήφιο, για πολλές ραδιοφωνικές ακροάσεις. Το τραγούδι,  που ίσως ξεχωρίζω, από αυτόν τον δίσκο, δεν είναι άλλο από το “Work”, που διαπνέεται από τον ήλιο της Τζαμάικα, με reggae στοιχεία, ότι πρέπει για τα μπιτσόμπαρα που θα επισκεφτούμε, αυτό το καλοκαίρι.  Σε παρόμοια, καλοκαιρινή διάθεση, κινείται και το “Skinny Dippin”, με αέρα Καραϊβικής, απ την αρχή, έως το τέλος. Το “Willpower”, είναι ίσως, το πιο country κομμάτι του άλμπουμ, χωρίς να θυμίζει βέβαια, τίποτα από την αστερόσκονη, που έκανε τους fans του είδους, να αγαπήσουν το συγκρότημα. Το “Miracle”, ‘τζαζάρει’ λίγο περισσότερο, χωρίς και αυτό να προκαλεί κάποια αίσθηση, κάτι το οποίο ‘αχνοφαίνεται’ στον επίλογο του δίσκου, στο “The Boat”. Εκεί διακρίνουμε ίσως μια ακόμα ραδιοφωνική επιτυχία, αφού τα φωνητικά του κουαρτέτου μπλέκονται αρμονικά, με μια πιο καθημερινή μελωδία, αξιοπρεπής και χωρίς να έχει σκοπό να προκαλέσει ή να πειραματιστεί.

Πριν κλείσουμε, αξίζει να προλάβουμε τυχόν σχόλια τύπου, ‘όλα για τα λεφτά’, ‘στην ποπ βρίσκεται το χρήμα’ και ‘όλοι ασχολούνται με την ποπ, γιατί εκεί είναι το ζουμί’. Το συγκρότημα, έχει δεσμευτεί, πως ο επόμενος δίσκος τους (ακούγεται πως θα κυκλοφορήσει του χρόνου), θα είναι αμιγώς country. Παρόλα αυτά, θεωρώ, πως το πείραμα μάλλον απέτυχε. Ίσως, το όνομα Pharrell Williams, να μην είναι αρκετό, να σηκώσει στις πρώτες θέσεις των charts το “Wanderlust”. Ίσως, να μην έπρεπε, να εναποθέσουν εκεί τις ελπίδες τους, οι Little Big Town,  για μια καριέρα, μεγαλύτερου βεληνεκούς, από αυτή που έχουν ήδη. Η επιστροφή στις ρίζες, έστω και μετά από πειραματισμούς, είναι μάλλον η πιο εγγυημένη συνταγή.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Mhn_Kaneis_Ton_Kopo


Advertisement