«Μια Πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο» από τον Παύλο Παυλίδη και τους B-Movies / Κριτική Άλμπουμ

“Μια πυρκαγιά σ’ένα σπιρτόκουτο” είναι ο (γι’ ακόμα μια φορά) πρωτότυπος τίτλος του νέου άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη. Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια ο γνωστός τραγουδοποιός θέλει να μας ομορφαίνει τις ανοιξιάτικες μέρες με τα τραγούδια του. Δεν εξηγείται αλλιώς που οι τελευταίοι δίσκοι του κυκλοφορούν την εαρινή περίοδο. Όπως και να ‘χει, όμως, εμείς χαιρόμαστε που συνεχίζει το μουσικό του έργο και μας δίνει συχνά την ευκαιρία να τον ακούσουμε ζωντανά.

Ο νέος  δίσκος του Παύλου Παυλίδη, λοιπόν, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τους προηγούμενούς του. Αποτελείται από 12 κομμάτια, δροσερά, ταξιδιάρικα και λίγο μελαγχολικά, από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Παύλος. Η αλήθεια είναι ότι τα τραγούδια του, εδώ και χρόνια, μου δημιουργούν μια περίεργη αίσθηση οικείου και κάθε φορά που κυκλοφορεί καινούριο δίσκο είναι «σαν να επιστρέφω σπίτι μου». Ξεχώρισα τρία μόνο κομμάτια: «Στις ακτές του παραδείσου», « Η γοργόνα» και « Έλα κοντά μου». Έχουν κάτι το διαφορετικό, κατά τη γνώμη μου, κι ενώ κρατούν τα γνώριμα στοιχεία του μουσικού, το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Τα υπόλοιπα κομμάτια ακούγονται ευχάριστα φυσικά, όμως, δεν παρουσιάζουν τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι σαν μια επανάληψη των παλαιότερων τραγουδιών του Παυλίδη. Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνω να αγοράσετε το CD στα iTunes.

Mini Bio: Ο Παύλος Παυλίδης  γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στη Βρέμη, μεγάλωσε στη Βέροια και ζει στη Θεσσαλονίκη.  Ξεκίνησε την καριέρα του στο συγκρότημα «Μωρά στη Φωτιά», αλλά έγινε γνωστός ως τραγουδιστής και στιχουργός στα «Ξύλινα Σπαθιά». Μετά τη διάλυση της μπάντας το 2003, ακολούθησε τη δική του μουσική πορεία σε συνεργασία με τους B-Movies. Μέχρι σήμερα, έχουν στο ενεργητικό τους  6 δίσκους.

2006 «Άλλη μια μέρα»

2008 « Live στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου»

2010 «Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει»

2013 « Ιστορίες που ίσως σου έχουν συμβεί»

2015 «Στο διπλανό ουρανό»

2016 «Πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο»

Το 2009 κυκλοφόρησε κι ένα DVD με τίτλο “REC” που περιείχε ντοκιμαντέρ σχετικά με τα τραγούδια του, τη μουσική του πορεία και τα live του στη Σύρο.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

sta_itunes


Advertisement

Tagged with: