Παράλογος άνθρωπος (Irrational man) – Κριτική Ταινίας

Για άλλη μια φορά ο Woody Allen μας υπενθυμίζει τι τεράστιος σκηνοθέτης είναι και μας δεσμεύει με το να παρακολουθήσουμε τη νέα του ταινία “Irrational man”.

Η ταινία ξεκινάει και τελειώνει με τον ιδιόρρυθμο και ψυχολογικά εγκλωβισμένο καθηγητή φιλοσοφίας Έιμπ Λούκας (Χοακίν Φοίνιξ) να προσπαθεί να βρεί τον εαυτό του μέσα από μια μανιοκατάθλιψη που τον έχει καταβάλει. Σε αυτό τον δρόμο προκύπτει ένα νέο εγχείρημα με τον ίδιο να διατίθεται να διδάξει σε ένα καινούριο πανεπιστήμιο μιας μικρής πόλης. Εκεί γνωρίζει τη καθηγήτρια Ρίτα Ρίτσαρντς (Πάρκερ Πόουζι) μια μοναχική γυναίκα που βιώνει ένα κακό γάμο και στα μάτια του καθηγητή θα δεί τον άντρα που θα ήθελε να την “αναστήσει” από τη μέχρι τότε μίζερη εξίσου φάση της. Ωστόσο, η ιστορία περιπλέκεται με τη καλύτερη φοιτήτρια του καθηγητή Τζίλ Πόλλαρντ (υποδείεται η Έμμα Στόουν) να κολλάει με τον μελαγχολικό καθηγητή της και στη προσπάθεια να τον βοηθήσει να τον ερωτεύεται παράφορα παρά το πολλά προβλήματα του Έιμπ. Μιά κουβέντα όμως ενός αγνώστου σε ένα εστιατόριο δίνει στον Έιμπ ένα καινούριο νόημα στη ζωή του και βρίσκει και πάλι το χαμένο του εαυτό. Τα πράγματα ενώ φαίνεται να αλλάζουν προς το καλύτερο πλέον στραβώνουν στα προσωπικά του καθηγητή με το τρίο που έχει δημιουργηθεί να διαλύεται παράδοξα.

Σε ένα φοβερό και πολύπλοκο ρόλο ο Χοακίν Φοίνιξ δίνει ένα ακόμα ρεσιτάλ ερμηνείας με την εξίσου ταλαντούχα Έμμα Στόουν να σε καθηλώνει με την πηγαία ομορφιά της. Καλοστημένη ταινία με έντονους διαλόγους και απόκρυφα μηνύματα για την ίδια τη ζωή.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Noikiase_To_Se_DVD