Game of Thrones: Season 06, Επεισόδιο 07

Ξεκινώντας, θα θέσω μια ερώτηση και θα κάνω μια δήλωση!

Πρώτον: Πόσα ακόμη θα περάσει η ταλαίπωρη η Άρυα, μέχρι να βρει τι στο καλό θέλει να κάνει στη ζωή της;;;!!

Δεύτερον: Αν ήμουν η ηθοποιός που την υποδύεται, πραγματικά θα είχα ξεμαλλιάσει την ξανθούλα. Που πλέον δεν θα την λέω ξανθούλα, αλλά ξανθόψειρα!

Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίζεται σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Βορρά, Νότο και πάει λέγοντας. Στο Νότο λοιπόν, στο Κινγκς Λάντινγκ, ο Αρχι-Σπουργίτης απειλεί, με το γάντι πάντα, τους πάντες και τα πάντα. Βλέπουμε επιτέλους ότι η Μάρτζορι δεν είναι τόσο βλαμμένη και δεν έχει προσηλυτιστεί αλλά μάλλον πάει για Όσκαρ ηθοποιίας. Λίγο αργότερα βλέπουμε την Βασίλισσα των Αγκαθιών, την γιαγιά της Μάρτζορι καλέ, να αποστομώνει για ακόμη μία φορά την Σέρσεϊ. Μάλλον είναι η μόνη και στα Επτά Βασίλεια που έχει αυτή την ικανότητα. Σε όλες τις τελευταίες τους συναντήσεις την έχει ξευτιλίσει.

Diana-Rigg-Olenna-Tyrell-Natalie-Dormer-Margaery-Tyrell-Hannah-Waddingham-Septa-Unella-Game-of-Thrones-Season-6

Λίγο παραπέρα, Λάννιστερ και Φρέυ βρίσκονται στο κατώφλι του Μελανιχθύ, του θείου της Κάτλυν Σταρκ. Οι μεν Φρέυ κρατάνε αιχμάλωτο τον Έντμιουρ, αδερφό της Κάτλυν, και οι δε Λάννιστερ έχουν μπροστάρη τον Τζέιμι, ο οποίος προσπαθεί να διαπραγματευτεί προκειμένου να μην χυθεί πολύ αίμα. Αλλά ο Μελανιχθύς είναι ζορίκλας και μάλλον θα πέσουν μπάτσες. Και ξέρετε τι λένε αν φας μπάτσα από χρυσό χέρι, ε!;; Αφήνει σημάδι ανεξίτηλο!

Στην άλλη άκρη του ορίζοντα, στον Βορρά, ο Τζον και η κομπανία του, δυσκολεύονται να πείσουν τους υπόλοιπους οίκους του Βορρά να τους ακολουθήσουν και να σταθούν σύμμαχοι, στο πλευρό τους. Και στο μεταξύ, ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Πρέπει να αποφασίσουν: ή τώρα ή ποτέ! Επίσης, δεν είδα καθόλου Μπριεν και μάλλον γι’ αυτό και ο Τόρμουντ είναι κάπως μαραζωμένος σε αυτό το επεισόδιο.

Οι δύο κυνηγημένοι, Γιάρα και Θήον, θεωρούν ότι το κατάλληλο μέρος να κρυφτούν είναι ένας οίκος ανοχής κάπου στα Σιδερένια Νησιά. Εδώ ο κόσμος καίγεται δηλαδή και αυτοί χτενίζονται. Επίσης η Γιάρα μας συστήνεται και ως Σαπφώ, μιας και βλέπουμε ότι προτιμά την συντροφιά γυναικών.(όχι ότι έχει κάποια σημασία για την ιστορία, αλλά είπα να αποκαλύψω και τα πιο spicy στοιχεία του επεισοδίου). Σκοπός των αδερφών είναι να πλεύσουν προς το Μηρήν προκειμένου να κάνουν συμφωνία με την Νταινέρυς. Ξέρει άραγε η Γιάρα ότι το κορίτσι μας είναι straight;;! Ή ελπίζει σε κανένα one night stand υπό το βλέμμα των δράκων;

mwy2t0mze6wvn4ql0-ailr2lgvihgzqr-large

Για την Άρυα δεν θα πω τίποτα, θα δείτε τα 3 λεπτά που της αναλογούν σε αυτό το επεισόδιο και θα καταλάβετε. Έχουμε εμφάνιση έκπληξη βέβαια από έναν άντρα που τον είχαμε για νεκρό!!! Έναν άντρα που δεν λέει να πεθάνει! Καημένη Άρυα……

Γενικά, το έβδομο επεισόδιο δεν λέει και πολλά. Δεν βλέπουμε τις φοβερές και τρομερές εξελίξεις αλλά μην είμαστε και αχόρταγοι. Τι περιμένετε δηλαδή; Δέκα στα δέκα; Ωστόσο, δεν θα έλεγα ότι το επεισόδιο είναι τόσο αδιάφορο όπως έσπευσαν να πούνε κάποιοι, ντεμέκ φανατικοί, που αν δεν δουν αίμα και μάχη τους κόβεται η όρεξη! Είχατε και στο χωριό σας τέτοιες σειρές και χαλαστήκατε… Βλέπουμε λοιπόν την Μάρτζορι να αποκαλύπτει επιτέλους πως δεν έχει ξεχάσει ποια είναι και από πού έρχεται και αυτό σίγουρα σημαίνει πολλά για το μέλλον της σεζόν. Ξέρετε τι λένε για την ηρεμία της θάλασσας ε; Ε ναι, προφανώς και θα έρθει φουρτούνα. Fasten your seatbelts!!! Επίσης, γνωρίζουμε επιτέλους αυτόν τον Μελανιχθύ που είχα αρχίσει να αποκτώ τικ εκνευρισμού κάθε φορά που άκουγα το όνομα του και τέλος χαίρομαι πολύ που βλέπω τα δυο αδέρφια, Τζον και Σάνσα, να είναι μια γροθιά μαζί! Και θα δώσω ξανά credits στη Σάνσα γιατί την γουστάρω πολύ που τα χώνει πλέον ξεδιάντροπα σε όποιον διστάζει να πολεμήσει. Φόρτσα Σάνσα!!!


Advertisement