Game of Thrones: Season 06, Επεισόδιο 06

Θα κάνω μια ρητορική ερώτηση και μετά θα μπω to the point: μπορούν όλες οι σειρές να έχουν τέτοια φινάλε στα επεισόδια τους; Γίνεται;;; Κάτι η μεγαλειώδης μουσική, κάτι τα συγκλονιστικά εφέ, κάτι τα ακαταλαβίστικα λόγια που ακούγονται τόσο επιβλητικά όσο ο βρυχηθμός ενός δράκου… εγώ πάντως ξεσηκώθηκα for once again και απλά μετράω αντίστροφα μέχρι την επόμενη Δευτέρα!!!

Η Μήρα με τον Μπραν βρίσκονται περικυκλωμένοι από τα παλικάρια με τις άγριες διαθέσεις, remember; Μπλε μάτι, πάγος κτλ… Ωστόσο, όπως γίνεται πάντα, εμφανίζεται ένας ανέλπιστος μαυροντυμένος σύμμαχος και η κατάσταση εξισορροπείται.. ο Μπραν ωστόσο βρίσκεται ξαφνικά να είναι το Κοράκι με τα Τρία Μάτια, κάτι για το οποίο προοριζόταν μεν αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ποτέ την εκπαίδευση του γι αυτό.

Ο Σαμ με την Γκίλυ καταφτάνουν στο Χορν Χιλ, το πατρικό του πρώτου, με μάνα και αδερφή να τους υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες. Ο πατέρας του από την άλλη αποδεικνύεται στριμμένο άντερο και είναι όλο επικριτικά σχόλια. Το πανηγύρι δε, γίνεται όταν καταλαβαίνει πως η νύφη του είναι μια Άγρια και ο υποτιθέμενος εγγονός του δεν είναι κάτι άλλο από ένα «μπάσταρδο».

arya

Η Άρυα παίρνει την απόφαση να μην φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε, λόγω συναισθηματικών ενδοιασμών, αλλά η τιμωρία της φαίνεται πως θα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Να πω την αλήθεια, με μπέρδεψε λίγο το κομμάτι της Άρυα, γιατί βλέπουμε μια τελείως διαφορετική στάση. Εκτός από την ανυπακοή της, θα την δούμε να παίρνει και πάλι στα χέρια της την πολυαγαπημένη της «Βελόνα», το σπαθί της, και ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει για την επαναστάτρια μας. Από τη μια λύσσαξε να εκπαιδευτεί, έχασε το φως της, την σάπισαν στο ξύλο, έκανε την ζητιάνα και από την άλλη επιστροφή στις ρίζες.. Γυναίκες..!!!!

Στην πρωτεύουσα, ο βασιλιάς Τόμμεν συναντιέται με την Μάρτζορι μετά από πολύ καιρό. Λίγο αργότερα, ο λαός έχει μαζευτεί στην, ας την πούμε, πλατεία του Κινγκς Λάντινγκ για να καμαρώσει την βασίλισσα να κάνει το δικό της walk of shame προκειμένου να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες της. Λάννιστερ και Ταϊλέρ είναι έτοιμοι να βάψουν κόκκινη όλη την πρωτεύουσα μέχρι να εξολοθρεύσουν και το τελευταίο σπουργίτι από την πόλη. Φαίνεται ωστόσο πως υποτίμησαν τον εχθρό, αφού ο Αρχι-Sparrow αποδεικνύεται πως κρύβει πολλούς άσσους στο κουρελιασμένου του μανίκι. Η παλιομουχρίτσα…!!!!

Για την Καλήσι δεν έχω να πω πολλά… Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται απλά ηγέτες και μας κατακτούν τόσο εύκολα και αβίαστα. Η συνταγή είναι απλή: χρυσά μαλλιά, τσαγανό, νάζι, μπρίο και ένα δράκο, τον Ντρόγκο!!!  Χαίρε μεγάλη Καλήσι!!!

HBOs-Game-of-Thrones-Season-6-Episode-6-Blood-of-my-Blood-Daenerys-Targaryen-and-Daario

Προσωπικά, το έκτο επεισόδιο ανήκει στα αγαπημένα μου so far! Και σε αυτό το σημείο θέλω να πω: όχι δεν έχω κάποια ψυχασθένεια, ναι ξέρω ότι είναι άρρωστο, όχι δεν το επικροτώ, ναι το απολαμβάνω.. Αναφέρομαι φυσικά στη σχέση Τζέιμι και Σέρσεϊ. Αυτός ο δεσμός, μίσους κ πάθους, εξάρτησης και αυτοκαταστροφής έχει μια γοητεία στα μάτια μου. Τα έξτρα credits θα πάνε στον κύριο με το χρυσό χέρι φυσικά, γιατί είναι πλέον ο Τζέιμι που γνωρίσαμε και γουστάρουμε αλλά σε βελτιωμένη εκδοχή. Με περισσότερες ευαισθησίες αλλά πιο ετοιμοπόλεμος από ποτέ. Και κάτι ακόμα: μήπως είναι επιτέλους καιρός η Νταινέρυς να αρχίσει να πλέει προς το Γουέστερος; Ή έστω να αρχίσει να μαζεύει τα 1000 πλοία που χρειάζονται για να μεταφέρει την «προίκα» της;;


Advertisement