Δίπλα στη Θάλασσα (By the Sea) – Κριτική Ταινίας

 

Στην διάρκεια του ταξιδιού του μέλιτος του ζευγαριού Μπράντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί δημιουργήθηκε και η ταινία “By the sea”. Η πλοκή παίρνει μέρος τη δεκαετία του ’70 σε ένα ψαροχώρι της μεσογειακής Γαλλίας με τους Βανέσα (Αντζελίνα Τζολί) και τον Ρόναλντ (Μπράντ Πίτ) να θέλουν να περάσουν λίγες μέρες χαλάρωσης και να επανακτιμήσουν τη σχέση τους. Οι λίγες μέρες εν τέλει γίνονται αόριστες με τα ήδη υπάρχοντα προβήματά τους να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο.

Ο Ρόναλντ συγγραφέας που ψάχνει να βρει το επόμενο θέμα του βιβλίου του προκύπτει εν τέλει να περνάει όλη τη μέρα του στο τοπικό μπαρ πίνοντας με τη Βανέσα, μια πρώην μπαλαρίνα και τώρα απλά συζύγου του Ρόναλντ να κάνει τη νταντά κάθε φορά που ο Ρόναλντ γυρνάει μεθυσμένος από το μπάρ.Η ρουτίνα μετά από 13 χρόνια έγγαμου βίου φαίνεται πως έχει φθείρει το ζευγάρι και το νόημα της σχέσης τους να έχει εγκαταλειφθεί. Παρόλα αυτά μια τρύπα στο τοίχο του δωματίου τους θα γίνει το έναυσμα ώστε να βρουν ένα κοινό ενδιαφέρον. Αυτό το ενδιαφέρον προκύπτει στη σχέση ενός νέου ζευγαριού που έχει έχει εγκατασταθεί στο διπλανό δωμάτιο με αφορμή να γιορτάσει το γάμο τους. Η θέρμη και ο έρωτας του διπλανού ζευγαριού δείχνει να βοηθάει τη σχέση του Ρόναλντ και της Βανέσα κάνοντας και τους 2 να επανεκτιμήσουν τη σχέση τους και να ανακαλύψουν πλέον αυτούς τους νέους λόγους που θα αναθερμάνουν και τη δική τους σχέση.

Με την τρίτη σκηνοθετική της προσπάθεια, μετά το “Unbroken” και το “In the Land of Blood and Honey”, η Αντζελίνα Τζολί δείχνει να προσπαθεί να δείξει κάτι καινούριο αλλά δε τα καταφέρνει. Με πολλά κομμάτια δημιουργικής ασάφειας πιο πολύ θα κολλήσεις με τα τοπία παρά με το κατά τα άλλα δημοφηλέστερο ζευγάρι του κόσμου και τις υποκριτικές τους δυνατότητες. Ίσως η επόμενη απόπειρα της Αντζελίνα να θυμίσει κάτι περισσότερο από τα προηγούμενα έργα της.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Noikiase_To_Se_DVD


Advertisement