Game of Thrones: Season 06, Επεισόδιο 05

Βρισκόμαστε στα μισά ακριβώς της σεζόν και τα εγκεφαλικά δίνουν και παίρνουν από τις εξελίξεις… ΚΑΙ τις συγκινήσεις!!! Οι ήρωες, μας προετοιμάζουν για μάχες, εκδίκηση, έρωτες, συμμαχίες και άλλα πολλά.

Στο Μαύρο Κάστρο, η Σάνσα δέχεται μια off the record επίσκεψη από τον Μικροδάχτυλο στον οποίο τα χώνει λέγοντας του ότι την παρέδωσε σαν το σκυλί στους Μπόλτον (εντάξει δεν τα είπε ακριβώς έτσι, αλλά σας μεταδίδω το mood της συζήτησης) ενώ αυτός απολογείται και της επισημαίνει ότι δεν είναι μόνη της στον πόλεμο που ετοιμάζεται να δώσει. Λίγο αργότερα συνεδριάζουν Τζον, Σερ Ντάβος, Σάνσα, Μπριεν, Μελισάντρα και Τόρμουντ για να δουν τι σύμμαχοι τους έχουν απομείνει, ενώ η Μπριεν εκμυστηρεύεται στην Σάνσα ότι οι υπόλοιποι δεν της γεμίζουν και πολύ το μάτι. Παρόλα αυτά, τα δυο κορίτσια, ξεκινάνε μαζί με τους υπόλοιπους το ταξίδι τους για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, βρίσκοντας τους Οίκους του Βορρά που είναι με το μέρος τους. Το ρομάντζο μεταξύ Μπριεν και Τόρμουντ δεν ξέρω παιδιά αν θα ευδοκιμήσει μιας και η τελευταία τον αποκαλεί «ο άγριος με την γενειάδα». Αλλά το παλικάρι δεν το βάζει εύκολα κάτω. Εντάξει μην τρελαθούμε, εδώ σκαρφάλωσε όλο το Τείχος με σχοινιά, στην Μπριεν θα κιοτέψει;! Please..!!!

Η Καλήσι μετά την θριαμβευτική της έξοδο, κάθεται με τα σέξι αγόρια της και εκεί της αποκαλύπτει ο Αρκούδος της, πλην εξόριστος, πλην σωτήρας της, πλην έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με τους «τίτλους», για την αρρώστια του. Σπάνιο θέαμα αλλά βλέπουμε την Νταινέρυς να βουρκώνει και φαίνεται το πόσο ιδιαίτερη σχέση έχει με τον Σερ Τζόρα. Τον «διατάζει» να πάει να βρει την θεραπεία και μετά να γυρίσει στην βασίλισσα του. (έχει φανεί άλλωστε πόσο σύντομα και εύκολα είναι τα ταξίδια, άρα ο Σερ Τζόρα δεν θα κάνει καιρό να γυρίσει όλο τον κόσμο μέχρι να βρει την θεραπεία, θα ζει ακόμα και θα είναι και ντούρος όταν επιστρέψει στην Καλήσι. Δηλαδή τα σκέφτεται και τα λέει η τύπισσα;)

game-of-thrones-season-6-episode-5-i

Στα Σιδερένια Νησιά από την άλλη, η φάση είναι πολύ ωραία. Ο Έουρον παραδέχεται τι έχει κάνει, τον βουτάνε λίγο στο νερό, δίνει ο «παπάς» κάτι συγχωροχάρτια και του δίνεται και ένα «στέμμα» μετά. Μια χαρά! Δυστυχώς, τα ανίψια δεν έμειναν στην απονομή αλλά προτίμησαν να την κάνουν μαζί με τα πλοία του τελευταίου. Φυσικά, δεν θα τους αφήσουν έτσι…

Στο Μυρίν, η άφιξη μιας άλλης κόκκινης ιέρειας έρχεται να διχάσει το παρεάκι. Ο Βάρυς δεν την εμπιστεύεται ενώ ο Τύριον θεωρεί ότι θα η παρουσία της θα βοηθήσει στην διατήρηση της ειρήνης και στην αποφυγή ξεσηκωμών και αιματοχυσιών. Ρόλος της άλλης Μελισάντρα είναι να κηρύξει το πόσο καλή και φοβερή είναι η Νταινέρυς προκειμένου να κάνουν σαμποτάζ στους Υιούς της Άρπυιας. Η εν λόγω κυρία ξέρει πολλά και επιτέλους μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω για την άγνωστη ζωή του Βάρυς. Τι κρύβει αυτό το «αγόρι» οέο;;!

Τέλος, ο Μπραν τα έκανε μαντάρα αφού σε μια από τις περιπλανήσεις του τα κάνει όλα λάθος και έτσι οι Οδοιπόροι (τα παλικάρια με τα μπλε μάτια, τις άγριες διαθέσεις και ψυχή από πάγο) έρχονται πλέον αποκλειστικά και μόνο για αυτόν. Βέβαια μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα, με λίγα λόγια: ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΝ, έσκισες πάλι!!! Το φινάλε του επεισοδίου συγκλονιστικό.

got-bran-0

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω extra credits στην Σάνσα, η οποία έχει αποβάλει εντελώς από μέσα της το κοριτσάκι με τις λεμονόπιτες και τον καθωσπρεπισμό και έχει γίνει άξια κόρη του πατέρα της. Βέβαια, να πω την αμαρτία μου, βρίσκω αρκετά σκληρές και ωμές κάποιες σκηνές κι ας είμαι λάτρης των θρίλερ, της σπλατεριάς κτλ. Από την άλλη, βγάζω το καπέλο στο πως συνδέονται κάποιες καταστάσεις με το τώρα, το πριν και το μετά. Είναι συγκλονιστικό αυτό που κάνουν! Η σειρά βρίσκεται σε ένα σημείο που αναμφίβολα οποιοδήποτε νέο πρόσωπο έρχεται για να προχωρήσει την ιστορία και όχι απλά για να περιπλέξει τα πράγματα. Και όλα αυτά ενώ η προτελευταία σεζόν είναι ακριβώς στα μισά της!!!


Advertisement