Game of Thrones: Season 06, Επεισόδιο 04

Υποκλίνομαι…!!! Υποκλίνομαι στο HBO, υποκλίνομαι στην μητέρα των Δράκων και Καλίσι όλων των λαών, υποκλίνομαι στο γένος Σταρκ που βρίσκει τον τσαμπουκά που του αρμόζει, υποκλίνομαι στον Τύριον και τις διπλωματικές του ικανότητες και τέλος υποκλίνομαι στα δύο σέξι, πιστά και ανίκητα αγόρια Σερ Τζόρα και Νταάριο. Πραγματικά είχα καιρό να ζήσω αυτή τη φρενίτιδα μιας σειράς και μου είχε λείψει να σηκώνομαι με λαχτάρα και ανυπομονησία προκειμένου να φτιάξω καφέ και να απολαύσω το νέο επεισόδιο! Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο επεισόδιο στο Game of Thrones και νομίζω ότι έχει αρχίσει να επιβεβαιώνεται ότι η 6η σεζόν θα είναι ίσως η πιο «δυνατή». Απογειωνόμαστε !!!!

Βλέπουμε μετά από καιρό τον Μικροδάχτυλο (τον μόνιμα ερωτευμένο με την Κάτλυν Σταρκ αλλά παράλληλα και φημισμένο νταβατζή) να επιστρέφει στην Κοιλάδα και να πείθει τον Άρχοντα της, Ρόμπιν Άρρυν, να σταθεί στο πλευρό της αγαπητής εξαδέλφης Σάνσα και να ανατρέψουν τους Μπόλτον που κάνουν ότι γουστάρουν στο Γουίντερφελ. Το παιδάκι γενικά δεν είναι και το πρώτο μυαλό και έτσι πείθεται πολύ εύκολα να παραδώσει τα ηνία στον Μικροδάχτυλο.

landscape-1463006632-untitled3

Στο Μυρίν, ο Τύριον βάζει σε εφαρμογή τις μαγικές του ικανότητες, διπλωματία και διαπραγμάτευση, προκειμένου να πετύχει ειρήνη με τους  Άρχοντες των υπόλοιπων πόλεων του Κόλπου των Δουλεμπόρων. Αυτός προσφέρει 7 χρόνια διορίας σε αυτούς μέχρι να καταργήσουν το καθεστώς της σκλαβιάς και ζητάει σαν αντάλλαγμα να αφήσουν στην ησυχία του το Μυρίν και να πάψουν την χρηματοδότηση των Γιών της Άρπυιας. Γενικά, στόχος του Τύριον είναι να τους πείσει να δώσουν μια ευκαιρία στην ειρήνη ενώ από την άλλη έχει την Μισσαντέϊ και τον Γκριζοσκώληκα να είναι εντελώς κατά της απόφασης αυτής. Το ίδιο άλλωστε σκέφτεται και ο λαός του Μυρίν και θα έχουμε τράβαλα, θυμηθείτε την μέρα που σας το λέω(η «τα ξέρω όλα», τρομάρα μου).

Στην πρωτεύουσα, Σέρσεϊ και Τζέιμι τα «βρίσκουν» με το συμβούλιο και αποφασίζουν επιτέλους να κάνουν ανακωχή μεταξύ τους για να προλάβουν τα χειρότερα. Ο Αρχι-Sparrow λέει στην Μαργαρίτα( την Margaery εννοώ παιδιά, δεν έχουμε νέο πρόσωπο) την ιστορία της ζωής του και πως πήδηξε από τον βούρκο της αμαρτίας στην μετάνοια κτλ… Δεν ιδρώνει το αυτί της βασίλισσας όμως. Αργότερα, την βλέπουμε να λέει στον αδερφό της(άντρας με τα όλα του) να μείνει δυνατός αλλά φαίνεται ότι το αγόρι δεν έχει καμία όρεξη να «πολεμήσει». Ο Τόμμεν είναι διχασμένος ανάμεσα στην μητέρα του και τον Αρχι-Sparrow. Από τη μια καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τους αφήσει ατιμώρητους αλλά από την άλλη η βασίλισσα είναι ακόμα αιχμάλωτη τους…

Ο Θήον ο ταλαίπωρος φτάνει επιτέλους στο σπίτι του αλλά καλωσόρισμα μην περιμένει. Άτυχο αυτό το παιδί, άτυχο… Συναντιέται με την αδερφή του, αυτή του τα χώνει, αυτός κλαίει αλλά φαίνεται ότι τελικά τα βρίσκουν τα αδερφάκια.

gotpreview

Στο Μαύρο Κάστρο… ο Τζον προσπαθεί να πειστεί από τους υπόλοιπους να μην παρατήσει το αξίωμα του και να τιμήσει τον όρκο που έδωσε. Αλλά δεν ψήνεται… Ωστόσο, μια άφιξη στο φτωχικό του έχει μεγάλες πιθανότητες να του αλλάξει μυαλά. Στο μεταξύ, ο Σερ Ντέιβος Σίγουορθ μαθαίνει για το σκηνικό με τον Στάνις και την κόρη του και γίνεται γης μαδιάμ με την Μελισάντρα.

Τα σέξι αγόρια βρίσκουν την βασίλισσα της καρδιάς τους, η οποία βρίσκεται ακόμα μαζί με τις υπόλοιπες χήρες των Kahl. H Νταινέρυς αρχίζει να ασφυκτιά με την κατάσταση και σε αντίθεση με τους Λάννιστερ, που επί τρία επεισόδια προσπαθούν να αντεπιτεθούν, αυτή αποφασίζει να δράσει άμεσα. ΠΥΡ, ΓΥΝΗ και θάλασσα δεν έχουμε αλλά έχουμε τα δύο πρώτα. Και εμείς απλά οφείλουμε να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της μίας και μοναδικής Καλίσι…

Το επεισόδιο είναι όντως ένα τραγούδι Πάγου και Φωτιάς(Ice and Fire), γεμάτο συγκινήσεις, σκηνές που περιμέναμε πως και πώς να δούμε αλλά και σκηνές που πολύ θέλαμε να δούμε ξανά για την δυναμική που έχουν. Μερικές οικογένειες είναι γραφτό να ενωθούν και να είναι πιο δυνατές και ετοιμοπόλεμες από ποτέ. Περιμένουμε σίγουρα πολλές σκηνές μάχης, αφού το καζάνι βράζει εδώ και πολύ καιρό… Εμείς εδώ θα είμαστε, έτοιμοι να μαζέψουμε το ζουμί που θα αρχίσει να ξεχειλίζει..!


Advertisement