11.22.63 – Κριτική Σειράς

Ένα βιβλίο του Στήβεν Κινγκ πάντα γεννούσε υψηλές προσδοκίες κατά τη μεταφορά του είτε στη μεγάλη είτε στη μικρή οθόνη. Το 11.22.63 ή αλλιώς 22 Νοεμβρίου 1963, η ημερομηνία που δολοφονήθηκε ο John F.Kennedy, πάντα υπονόμευε ατελείωτες θεωρίες συνομωσίας που οδηγούσαν συνήθως σε μια ακατάσχετη παραφιλολογία χωρίς ασφαλή συμπεράσματα. Την  ημερομηνία λοιπόν που για πολλούς άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας πραγματεύεται η μίνι σειρά 8 επεισοδίων παραγωγής J.J. Abrams και Steven King.

Ένας πρόσφατα διαζευγμένος καθηγητής Αγγλικών ο Jake (James Franco) πείθεται από το φίλο του Al (Chris Cooper) να ταξιδέψει πίσω στο 1958 με τη βοήθεια μιας χρονομηχανής (ντουλάπας) για να αποτρέψει τη δολοφονία του Αμερικάνου προέδρου J.F.Kennedy. Στην προσπάθειά του αυτή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Lee Harvey Oswald και τα συμφέροντα της CIA ενώ παράλληλα θα ερωτευθεί και μια πολύ όμορφη και σεμνότυφη νεαρή κοπέλα τη Sadie (Sarah Gadon).

Η σειρά ξεκινάει με ένα πιλοτικό επεισόδιο που σε κάνει να θέλεις να μπεις στο χρονοντούλαπο του Al και να ταξιδέψεις εσύ στο μακρινό 1958 και να γίνεις ο ρυθμιστής της ιστορίας. Μια μεταφυσική δραστηριότητα λικνίζεται ελκυστικά στους ρυθμούς του ροκ εν ρολ και σε κάνει έρμαιο μιας μυστηριακής νουάρ ατμόσφαιρας. Στα επόμενα επεισόδια όμως η μυστηριακή αυτή διάθεση σταδιακά εξατμίζεται. Η υπόθεση αναλώνεται σε μεγάλο βαθμό στο ερωτικό ειδύλλιο του Jake και της Sadie και στους ευάλωτους χαρακτήρες τους. Το 11.22.63 φαντάζει περισσότερο σαν μια ρομαντική νουβέλα παρά ένα μεταφυσικό θρίλερ. Φτάνοντας στο τέλος της σειράς θα διαπιστώσουμε μαζί με τον καθηγητή ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

(021216 ) James Franco in "11.23.63" Photo courtesy of Hulu

Το διασκευασμένο σενάριο της Bridget Carpender και όλη συνολικά η παραγωγή έχουν μια ποιότητα υψηλού επιπέδου που δεν σε αφήνουν να σνομπάρεις τη σειρά. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών ανεξαιρέτως είναι πολύ καλές. Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες πρωταγωνιστούν επίσης οι George McKay, Cherry Jones, Daniel Webber, Josh Duhamel, Lucy Fry.

Το 11.22.63 ούτως ή άλλως έχει πετύχει το σκοπό του. Παρουσιάζει ένα ιστορικό γεγονός με έναν πολύ ελκυστικό τρόπο, άσχετα αν φλυαρεί στο ενδιάμεσο, που αναπόφευκτα θα σε κάνει να την προσέξεις. Αν πάλι είσαι φαν του James Franco και του ροκ εν ρολ σίγουρα θα τη λατρέψεις.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Its_fun


Advertisement

Tagged with: