Οδηγός για Singles (How to Be Single) – Κριτική Ταινίας

“How to Be Single” είναι η νέα ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Christian Ditter (Love, Rosie), βασισμένη στο νόβελ της Liz Tuccillo (παραγωγός του Sex and the City). Μία ταινία που έχει ξεκάθαρα γυναικείο target group αλλά παρ’ όλα αυτά παρουσιάζει το γυναικείο φύλο εντελώς στερεοτυπικά ως ονειροπόλο, συναισθηματικό και αφελές.

Η ταινία αν και αστεία σε αρκετά σημεία δεν μπορεί να σε κάνει να παραβλέψεις τους ρηχούς χαρακτήρες και την κακογραμμένη “πλοκή”.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η Dakota Johnson που υποδύεται την άπειρη νεαρή κοπέλα, που θέλει να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βρει πραγματικά ποια είναι. Η Rebel Wilson στο ρόλο της “τρελής”- party animal – YOLO- κάνω σεξ με όποιον βρω και η Leslie Mann ως η “έμεινα στο ράφι χωρίς οικογένεια και άντρα επειδή αφοσιώθηκα στην καριέρα μου”.

Ο σέξι, ξερόλας -βγαίνω με 100 γυναίκες ταυτόχρονα επειδή είμαι γαμάτος- καλόκαρδος όμως μπάρμαν προφανώς και έχει θέση σε αυτή την ταινία και όχι μόνο, αλλά θα πάρει και θέση συμβούλου – guru για το πως να “καπαρώσεις” τον άνδρα των ονείρων σου.

Το μόνο θετικό της ταινίας είναι ίσως το τέλος που ευτυχώς ξεφεύγει από το στερεοτυπικό happy end.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Den_Xaneis_Kai_Kati