Adele – 25 / Κριτική Άλμπουμ

 

Το φαινόμενο Adele, έχει κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο. Όχι αγαπητέ αναγνώστη που δεν έχεις ματακούσει το όνομα αυτό. Δεν πρόκειται για κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο, μια φονική καταιγίδα, έναν τυφώνα ή τσουνάμι. Σίγουρα, παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της. Μας ταξιδεύει με την αγγελική φωνή της, ταυτιζόμαστε με τη μουσική και τους στίχους της, τόσο, που φτάνουμε σε στερητικά σύνδρομα.

Λίγα λόγια όμως για αυτό το κορίτσι, πριν προχωρήσουμε στην τελευταία της δουλειά. Γεννημένη στο Τότεναμ του Λονδίνου στις 5 Μαΐου 1988, από μικρή έδειξε τα δόντια της. Η μουσική έπαιζε πάντα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της, πριν καλά καλά αρχίσει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο . Η αναγνωρισιμότητα ήρθε πολύ σύντομα, όταν, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο BRIT School for Performing Arts & Technology, δημιούργησε ένα demo δισκάκι με τρία τραγούδια, για μια σχολική εργασία. Το δισκάκι αυτό έπεσε στα χέρια ενός καλού της φίλου (σίγουρα πρέπει να τον ευγνωμονεί..), ο οποίος δημιούργησε ένα λογαριασμό στο όνομά της στο MySpace, περι τα τέλη του 2004. Ανέβασε εκεί τα τραγούδια της και… άμπρα κατάμπρα, αυτό ήταν. Η συνέχεια,  γνωστή ανά την υφήλιο.

Η τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά, ακολουθεί την ονοματολογία των προηγουμένων(‘19’, ‘21’, ‘25’). Ξεκινώντας λοιπόν, θα ακούσουμε το πασίγνωστο από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας  του δίσκου, “ Hello”. Όλοι το ξέρουμε, όλοι το τραγουδάμε ή ακόμα ακόμα το σφυρίζουμε. Παίζεται παντού και φυσικά, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων σαν single. To “Send My Love to Your New Lover”, είναι λίγο πιο ρυθμικό απ’ ότι περιμέναμε, κρίνοντας από  τον τίτλο, βεβαίως. Το “When We Were Young”, λέγεται πως είναι από τα αγαπημένα τραγούδια της καλλιτέχνιδας. Λίγο «βαρύ», καθώς μιλάει για τη φθορά και το πέρασμα του χρόνου, οπότε και απαγορευτικό σε περίπτωση που είμαστε  down. Το “Water Under the Bridge”, είναι το πιο ‘ανεβαστικό -pop κομμάτι του δίσκου, ενώ απογοητευτήκαμε από το “Love in the Dark”, το οποίο πέρασε αδιάφορα.  Από τα κομμάτια που ξεχώρισαν είναι το “Million years Ago”, και το “All I Ask”, ενώ το “Sweetest Devotion”, είναι το κομμάτι που αφιερώνει στο γιο της.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα εξαιρετικό άλμπουμ, μιας εκπληκτικής τραγουδίστριας, ερμηνεύτριας  και τραγουδοποιού, που ο Θεός δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου το ταλέντο. Της το χάρισε απλόχερα. Σίγουρα υπάρχουν και επικριτές, που θα κοσμήσουν το όνομά της με διάφορα ‘συμπαθητικά’ επίθετα, για τη μελαγχολία και την θλίψη που αποπνέει με τη μουσική της. Σε τίποτα όμως – μα σε τίποτα – δεν θα πρέπει να μειωθεί η αξία αυτής της γυναίκας, που μάλιστα, με τον κόσμο στρωμένο στα πόδια της, ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί ξανά(όχι δεν πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα στις φωνητικές της χορδές. Αυτό πάει, πέρασε..), για να αφοσιωθεί στην οικογένεια και στην ανατροφή του παιδιού της. Το ‘25’, αποτελεί μια ώριμη δουλειά, διαθέτει κομμάτια που θα μείνουν, και σίγουρα αποτελεί μια καλή επένδυση των χρημάτων σας.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Agorase_to_CD


Advertisement