7 πράγματα που θέλουμε (ελπίζουμε) να δούμε στο Captain America: Civil War

Ελάχιστες ώρες έχουν μείνει μέχρι το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel χωριστεί στα δύο και ο κάθε ήρωας θα πρέπει να επιλέξει μια πλευρά. Το “Captain America: Civil War”, ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της Marvel, θα διχάσει όχι μόνο τους ήρωες που παίρνουν μέρος αλλά και τους φανς, καθώς και αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο. Ο κάθε “average movie goer” που ίσως έχει βαρεθεί τις τόσες πολλές ταινίες του είδους έχει ορισμένες απαιτήσεις για να δώσει λεφτά για εισιτήριο ενώ οι φανς των κόμικ περιμένουν και ελπίζουν να δουν συγκεκριμένα πράγματα για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.

1.Σωστή απόδοση της διαμάχης του Cap με τον Iron Man. To “Civil War” του Mark Millargraphic novel του 2006, – εκεί βασίζεται και η ταινία – απέδωσε σχεδόν άριστα τη διαμάχη των δύο συμμάχων, δίνοντας στον αναγνώστη να καταλάβει τι διακυβεύεται και τι σημαίνει ο πόλεμος αυτός για το σύμπαν της Marvel.

2.Σωστή προσωποποίηση του Spider-Man. Έχουμε δει δύο κύριες κινηματογραφικές ενσαρκώσεις του ανθρώπου αράχνη τα τελευταία 14 χρόνια. Καμία όμως, απ’ τις δύο δεν φάνηκε να ικανοποίησε μεγάλο μέρος του κοινού, καθώς υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν πως ο Tobey Maguire ήταν ο καλύτερος Spider-Man και οι άλλοι μισοί που πιστεύουν πως ο Garfield ήταν μακράν καλύτερος. Αυτή είναι μία κατάσταση η οποία ελπίζουμε να αλλάξει με την εισαγωγή του νεαρού Tom Holland στην ταινία.

3.Ο πρώτος Αφροαμερικανός σουπερ ήρωας. Δεν αποτελεί μυστικό πως ο Black Panther ήταν ο πρώτος μαύρος υπέρ ήρωας που έκανε την εμφάνιση του σε σελίδες κόμικ σε μία ρατσιστική Αμερική της δεκαετίας του ’70, ο οποίος είχε τεράστια απήχηση στο αναγνωστικό κοινό και έχει μέχρι και σήμερα. Ένα δυνατό χαρτί που κρύβει η ταινία είναι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας στο πρόσωπο του Chadwick Boseman, o οποίος σε αντίθεση με τον Spider-Man είναι ο πρώτος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον βασιλιά της Wakanda και τα πράγματα για αυτόν είναι ακόμα δυσκολότερα.

4.Επικές συγκρούσεις. Ένας από τους λόγους που το “Captain America: Civil War” είναι τόσο αποδεκτό από το απλό κοινό αλλά και από τους γνώστες των κόμικ είναι το concept. Όταν συμβαίνει μία τέτοια διαμάχη ανάμεσα σε σούπερ ήρωες δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι είναι άκρως δελεαστικό και ότι όλοι μας κατά βάθος θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες της έκβασης αυτής της σύγκρουσης. Όχι πως οι προηγούμενες ταινίες της Marvel μας άφησαν παραπονεμένους από μάχες, όμως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά καθώς, οι Avengers δεν πολεμούν ενάντια σε εξωγήινους ή ρομπότ αλλά ο ένας ενάντια στον άλλο.

L2GI2c8

5. Σωστή ροή της μέχρι τώρα ιστορίας. Κάτι για το οποίο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel έχει γίνει τόσο διάσημο τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι γιατί προσπαθεί να κρατήσει μια ενιαία ιστορία κάτω από μία ενιαία στέγη. Αυτό όμως προϋποθέτει την σωστή ροή της ιστορίας και της σωστής τοποθέτησης προηγούμενων γεγονότων που έχουν επηρεάσει την πορεία των ταινιών έως εδώ, κάτι που όπως φαινεται από τα τρέιλερ έχει γίνει σωστά, αλλά περιμένουμε να το διαπιστώσουμε και μόνοι μας.

6.Απώλειες. Tο “Civil War” storyline στα κομικ άφησε πίσω του πολλαπλές απώλειες από την μάχη μεταξύ των ηρώων. Και από τα δύο στρατόπεδα υπήρξαν θύματα ανάμεσα τους και πολύ διάσημοι ήρωες του Marvel Universe. Στην ταινία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει λόγω των δικαιωμάτων, τα οποία βρίσκουν τους πιο διάσημους ήρωες της Marvel εκτός του ελέγχου της καθώς είναι αγορασμένοι από αλλά studios. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως μία η δύο απώλειες θα βλάψουν την ταινία – όχι ότι είναι απαραίτητο αλλά έτσι θα δοθεί καλύτερα η πραγματική τραγωδία αυτού του εμφυλίου.

7.Σωστη απόδοση του τόνου της ταινίας. Όσα έχουν αναφερθεί παραπάνω δεν αναιρούν το γεγονός πως αυτή είναι μία ταινία η όποια έχει ως σκοπό της την ψυχαγωγία ενός ευρέως κοινού, στο οποίο εμπεριέχονται εκτός από comic book fans και απλοί θεατές, οι οποίοι ήρθαν για ένα ευχάριστο δίωρο και κάτι, εμπιστευόμενοι βέβαια το όνομα της Marvel στους τίτλους. Αυτό σημαίνει πως η ταινία θα πρέπει να ισορροπήσει τη σοβαρότητα με τις πιο ανάλαφρες στιγμές και ίσως το χιούμορ με τις πιο σοβαρές σκηνές. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι comic book fan ή όχι θα πρέπει όταν κάποιος βγει από την αίθουσα να πει στον εαυτό του ότι πέρασε ένα πολύ ωραίο βράδυ με μία ταινία που δημιούργησε πολλά ξεχωριστά συναισθήματα και πως ξεχωρίζει από τις άλλες  ταινίες του είδους.


Advertisement