Game of Thrones: Season 06, Επεισόδιο 02

“HBO”  “HBO”  “HBO”! Θα το ζητωκραυγάζω μέχρι να βραχνιάσω!!! Δηλαδή αν τα δύο πρώτα επεισόδια αυτής της σεζόν ήταν έτσι, τι άλλο μας έχουν ετοιμάσει αυτοί οι «σατανάδες»;;;  Ξεκινάω γιατί δεν κρατιέμαι!

Η σεζόν αρχίζει να «δένει» αγαπημένες και αγαπημένοι μου, μιας και βλέπουμε τι συμβαίνει και στους υπόλοιπους ήρωες ξεκινώντας από τον Μπραν Σταρκ, τον οποίο έχουμε να δούμε από την τέταρτη σεζόν. Θυμάστε ένα ανάπηρο πλην «επιληπτικό» πλην ορφανό παιδάκι; Ναι, αυτός είναι! Βρισκόμαστε λοιπόν βορειότερα του Τείχους, με τον νεαρό Σταρκ να κάνει αναδρομή στο παρελθόν υπό την καθοδήγηση του μέντορα του, Three-Eyed Raven. Μέσω της αναδρομής αυτής θα συναντήσουμε και θα γνωρίσουμε ήρωες που δεν είναι πλέον ζωντανοί αλλά και έναν εντελώς διαφορετικό Χόντορ!!! Στο πλευρό του Μπραν, εκτός από τον προαναφερόμενο, συνεχίζει να βρίσκεται η Μύρα.

Game-Of-Thrones-Season-6-Episode-2

Στο Γουίντερφελ ο Ράμσεϊ έχει βαλθεί να ξεπαστρέψει τους πάντες και τα πάντα που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του. Αφήνει και τα σκυλιά ελεύθερα κι όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Ο νέος στόχος του έχει κατεύθυνση προς το Μαύρο Κάστρο. Κούνια που τον κούναγε! Στο μεταξύ, Σάνσα και ο Θήον αποφασίζουν να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους.

Στην πρωτεύουσα, επικρατεί το αδιαχώρητο. Από τη μια το χρυσό τέρας που συνοδεύει παντού τη Σέρσεϊ, συνθλίβει το κεφάλι όλων όσων χλευάζουν τη βασίλισσα ή λένε κακό λόγο γι’ αυτήν. Από την άλλη ο Τζέιμι έχει να αντιμετωπίσει  τους  «Sparrows», με τον Αρχι-Sparrow να του την μπαίνει και να μου το θυμηθείτε: λίγα είναι τα ψωμιά του!!! Και τέλος έχουμε τον βασιλιά του Κινγκς Λάντινγκ Τόμμεν, με γυναίκα στην φυλακή, αδερφή δολοφονημένη, μάνα κουρεμένη γουλί και ταπεινωμένη και έναν πατέρα-θείο χωρίς χέρι. Τι να κάνει κι αυτός ο έρμος;!

Η Άρυα αρχίζει να παίρνει λίγο τα πάνω της αν και συνεχίζει να τρώει το ξύλο της αρκούδας από την άλλη τη ξανθούλα! Ωστόσο, η δοκιμασία της φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Παράλληλα, στο Μυρίν, ο Τύριον ανοίγει το κουτάκι με τις… ιδέες και λέει «Βρε δεν ελευθερώνουμε τους δράκους;».

Next stop: Σιδερένια Νησιά. Ο Μπέιλον Γκρέιτζοϋ αντιπαρατίθεται με τη θυγατέρα του για το μέλλον του Βασιλείου ενώ έχει μια απροσδόκητη και ζωτικής σημασίας συνάντηση με έναν άντρα.

Τέλος, στο Μαύρο Κάστρο ετοιμάζεται να γίνει αιματοχυσία όταν ξαφνικά μπουκάρουν οι Άγριοι ,φέρνοντας τα πάνω κάτω. Λίγο αργότερα, μετά από παράκληση του Σερ Ντέιβος Σίγουορθ, θα δούμε τη Μελισάντρα σαν μια άλλη Adele να ψέλνει κάτι τύπου «Hello from the outside, at least I can say that I’ve tried» πάνω από το νεκρό σώμα του John Snow. Τι να θέλει να πει άραγε η ποιήτρια;;; Η συνέχεια στις οθόνες σας…

jon-snow-alive-dead