Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 3 (Insidious: Chapter 3) – Κριτική Ταινίας

Προτού ξεκινήσω την “κριτική” να δηλώσω ότι είμαι λάτρης των ΚΑΛΩΝ θρίλερ! Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα είμαι ίσως λίγο άκαρδη για το prequel του επιτυχημένου chapter 1.

Για όσους δεν έχουν δει τις πρώτες δύο ταινίες, να σας πω με λίγα λόγια ότι το story έχει να κάνει με διαβολικές οντότητες οι οποίες έχουν βάλει στο μάτι την οικογένεια Lambert. Με την βοήθεια της Elise, η οποία ειδικεύεται στην επικοινωνία με τον.. άλλο κόσμο, προσπαθούν να πολεμήσουν τους δαίμονες που δεν θέλουν να τους αφήσουν σε ησυχία.

IL1A1618.CR2

Tα chapters 1 και 2, σκηνοθετημένα και τα δύο από τον James Wan, γνωστό για τα «Saw» και «Conjuring», για δυο ταινιάρες στο είδος τους δηλαδή, αποτελούν από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ της τελευταίας πενταετίας. Το σενάριο βοηθάει σίγουρα πολύ, μιας και δεν βλέπουμε το κλασικό θρίλερ που κάποιος δολοφονήθηκε σε κάποιο σπίτι και επιστρέφει μετά, όλο νάζι και χαρά, για να πάρει μαζί του και τους νέους ενοίκους. Σκηνοθετικά, υπάρχουν όπως σε όλες τις αντίστοιχες ταινίες οι σκηνές «ΜΠΟΥ!», τα γνωστά πλάνα με λιγοστό φωτισμό όπου ξαφνικά πετάγεται κάποιος ή κάτι και εσύ με την σειρά σου πετάς τα ποπ-κορν, βλαστημώντας γιατί μετά έχεις και σκούπισμα. Η ροή αβίαστη, γρήγορη και to the point από τα πρώτα λεπτά.

Και ερχόμαστε στο chapter 3 και εγώ με τη σειρά μου θα ρωτήσω «ΓΙΑΤΙ;;;;» ! Γιατί να συνεχίσεις ντε και καλά μια ταινία όταν δεν έχεις τίποτα καινούργιο να πεις; Το τρίτο κεφάλαιο της ταινίας κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν της Elise, η οποία έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από το.. επάγγελμα. Να που όμως αναλαμβάνει και πάλι δράση προκειμένου να βοηθήσει μια έφηβη η οποία έχει ανοίξει λογαριασμούς με το υπερπέραν.

Η ταινία αργεί ελεεινά πολύ να μπει στο ζουμί της υπόθεσης, ενώ στο μεταξύ είναι παραγεμισμένη με ανούσιες και αδιάφορες σκηνές. Αλλά στις λεγόμενες σκηνές «ΜΠΟΥ!» τα εφέ είναι τουλάχιστον ψεύτικα, λες και βλέπεις κακογυρισμένο anime θρίλερ, ενώ το story κρατάει το κυρίως θέμα από τις δύο προηγούμενες ταινίες αλλά από εισαγωγή, επίλογο, κατακλείδα : φασκελοκουκούλωστα. Αν επρόκειτο για ένα ανεξάρτητο θρίλερ, χωρίς να υπάρχουν στο ιστορικό τα άλλα δύο τότε ίσως και να το πρότεινα σαν τελευταία λύση. Αλλά από την στιγμή που μου σέρβιρες την πρώτη φορά φιλέ μινιόν, ε μην πας να την βγάλεις μετά με Big Mac!

 

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Foil-stamp-logo-mockup