Το “Hush” έρχεται να αποδείξει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για μια αξιοπρεπή home invasion movie. – Κριτική Ταινίας

“Hush” είναι η νέα ταινία του Mike Flanagan, του οποίου η φιλμογραφία αποτελείται απο 95% ταινίες τρόμου, κάτι πολύ τολμηρό για την σημερινή εποχή αφου οι ταινίες τρόμου έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν. Με χιλιοπαιγμένα στορυ και ατάλαντους συνήθως ηθοποιούς, το “Hush” έρχεται να αποδείξει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για μια αξιοπρεπή  home invasion movie

H ταινία λοιπόν, ακολουθεί την Maddie (Kate Siegel) μια συγγραφέα, η οποία έχει χάσει την ομιλία και την ακοή της απο τα 13 της. Ζει απομονωμένη στο σπίτι της στην εξοχή, επικεντρωμένη κυρίως στη δουλειά της. Όμως τα πράγματα σταματούν να είναι ήρεμα καθώς ένας μασκοφόρος άνρας την παρκολουθεί εξω απο το σπίτι της χωρίς η ίδια να έχει καταλάβει κάτι.

Πρόκειται για μία ειλικρινή ταινία η οποία δεν προσπαθεί να δημιουργήσει ψέυτικες σκηνές φόβου μέσω απότομων jumpscares με ο,τι βρεί (ανεμος, σκυλος, γατα κλπ) όπως γινεται στις περισσότερες ταινίες τρόμου του σήμερα. Αντιθέτως, τα αποφεύγει δείχνοντας έτσι, πόσο ομαλά χτίζεται η αγωνία σε μία τέτοιου είδους ταινία. Low budget, με μία πρωταγωωήστρια η οπόια γίνεται από την πρώτη στιγμή συμπαθής χωρίς να αποτελεί την κλισέ ατάλαντη – ξανθιά κατά προτίμηση – πρωταγωνίστρια που δε σταμάτα να τσιρίζει κάνοντας ανυπόφορη την κάθε σκηνή που παίρνει μέρος.

Η ταινία αποκτά γρήγορα ενδιαφέρον απο τα πρώτα λεπτά διότι δείχνει στον θεατή από τη πρώτη στιγμή πως ο κεντρικός χαρακτήρας χρησιμοποιεί την ιδιεταιροτητά του προς οφελός του για να επιβιώσει απο την συγκεκριμένη κατάσταση. H σκηνοθεσία της ταινίας δεν χάνει στιγμή να σε βάλει στη θέση της πρωταγωνίστριας, η οπόια χάνει το πλεονέκτημα της ακοής και της ομιλίας κάτι που βοηθά την ταινία να ξεχωρίσει απο τις υπόλοιπες του είδους.

Συνοψίζοντας, η ταινία δηλώνει περήφανα αυτό που είναι, με ορισμένα πρωτότυπα σημεία, συνεχή ένταση και αγωνία με αποφυγή κλισέ σημείων – κάτι που κατα τη γνώμη μου είναι δυσέυρετο σε ταινίες του ειδους.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

dvd