Ένας άλλος Κόσμος / Worlds Apart – Κριτική Ταινίας

“Ένας άλλος κόσμος” (Worlds Apart) λέγεται η νέα ταινία σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη και σίγουρα είναι ένας κόσμος ρεαλιστικός που ο αγαπητός σκηνοθέτης δεν μας έχει ξαναδείξει.

Η ταινία αποτελείται από ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών όπως η Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας και J.K. Simmons που ειλικρινά, τα έδωσαν όλα!

Η ταινία προσεγγίζει τα διάφορα κοινωνικά φαινόμενα όπως η ανεργία και το μεταναστευτικό μέσα από τρεις παράλληλες ιστορίες (με κύριο θέμα τον έρωτα, κλασικά, για να μην ξεχνάμε) με τρόπο τόσο απόλυτο όσο και ρεαλιστικό. Γεγονότα και πρόσωπα αλληλένδετα σένα χορό συμπτώσεων με σκηνικό την Αθήνα του σήμερα (τι ποιητικά που τα λέω!) με βασικό την αγάπη που επηρεάζει διαφορετικά το κάθε κεντρικό ζευγάρι. Δεν λείπουν ωστόσο οι έξτρα καλλιτεχνικές πινελιές όπως σε κάθε ταινία του Παπακαλιάτη (Ναι! Θ δούμε πάλι στα στενάκια της Πλάκας, απ’ έξω τα έχω μάθει!) και ατάκες που θα τις λες και στα εγγόνια σου.

Ο Παπακαλιάτης φαίνεται αυτή την φορά να βουτάει στα άδυτα της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι αυτήν  την εποχή και να βγαίνει νικητής. Ας είμαστε ρεαλιστικοί, είναι μια ταινία που σου μιλάει, σε αγγίζει, σε αγχώνει (Σε τι εποχή ζούμε?!) με το πώς παρουσιάζεται η κοινωνία σήμερα στην χώρα μας.

papa4.jpg

Την συστήνω ανεπιφύλακτα τόσο για τις ιστορίες όσο και για τους ίδιους τους ηθοποιούς που, όπως και ο σκηνοθέτης (που πρωταγωνιστεί και ο ίδιος), φαίνεται να καταθέτουν ψυχή σε αυτήν την ταινία.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

mustwatch