Γάμος αλά Ελληνικά 2 (My Big Fat Greek Wedding 2) – Κριτική Ταινίας

Ναι,ναι,ναι!!! “Γάμος αλά Ελληνικά 2”! Τι μου θύμισες τώρα… Παιδάκι ήμουν όταν είχε βγει η πρώτη ταινία αλλά το γέλιο δεν το ξεχνάς ποτέ… Η δεύτερη ταινία σε σύγκριση με την πρώτη μπορεί να είναι μία απομίμηση αλλά σίγουρα είναι από τις ακριβές.

Σε σκηνοθεσία Kirk Jones, βλέπουμε ξανά την πολυαγαπημένη Νία Βαρντάλος (Τούλα) να γίνεται όλο και περισσότερο ελληνίδα μάνα (και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό) αντιμετωπίζοντας την έφηβη κόρη της και τον φόβο του αποχωρισμού για το κολλέγιο. Στο background έχουμε ένα γάμο που δεν επικυρώθηκε ποτέ λόγω πολέμου (Oh the horror!) και την αναζήτηση του γενεαλογικού δέντρου για επιβεβαίωση ταυτότητας.

Με λίγα λόγια θα δούμε ξανά την κλασσική “family” Πορτοκάλος σε όλο της το μεγαλείο και τα ευτράπελα που την ακολουθούν. Το ζευγάρι Lainie Kazan (Μαρία Πορτοκάλος) και Michael Constantine (Γκας Πορτοκάλος) κρατούν την ταινία σε πολύ καλό επίπεδο με συγκινητικές, αστείες σκηνές και ατάκες και φυσικά το αξέχαστο σε όλους WINDEX που προφανώς και θεραπεύει τα πάντα.

my-big-fat-greek-wedding-2

 

Το κακό είναι ότι μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας δύσκολα η δεύτερη θα φύγει από την σκιά της… Αν και για να είμαστε ειλικρινείς κάνει φιλότιμες προσπάθειες.

Από την μεριά μου, θα την πω την αμαρτία μου, παιδιά συγκινήθηκα.. Λίγο οι παιδικές αναμνήσεις από την πρώτη ταινία, λίγο τα ζευγάρια και η τρέλα της ελληνικής οικογένειας από την δεύτερη, ε, με ψιλοπήραν τα ζουμιά.. Βγήκα χαμογελαστή από την αίθουσα και ατενίζοντας νοσταλγικά τον κόσμο, δεν μπόρεσα παρα να σκεφτώ την δική μου ελληνική οικογένεια.

Και αυτό, για εμένα, είναι επιτυχία.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

dvd